Kikærte Rabarberkage!

I er rigtig, rigtig mange der har spurgt efter opskriften på min Rabarberkage – så nu må I hellere få den 😉 

Det er en sundere opskrift på en Rabarberkage – men den er stadig vild lækker og saftig. Det er en rigtig lækker sommerkage!

Den er uden gluten, mælk og raffineret sukker. 

Jeg serverede den med soya piskefløde og friske, danske jordbær. Jordbærrene giver lige det sidste pift til kagen.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 g – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på min Rødbede brownie – Find opskriften lige her!

Hvis I prøver nogen af mine opskrifter – så del gerne jeres feedback på min Facebookside eller Instagram side.

Del gerne et bilede på instagram og hashtag #helenessundekøkken eller tag mig på billedet – så deler jeg gerne igen.

Opskriften på Kikærte Rabarberkage!

Til 8 personer.

  • 240 g kikærter fra dåse
  • 150 g dadler
  • 3 stk æg
  • 1 dl rismælk
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 30 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g frisk rabarber
  • 1 spsk kokossukker

Topping:

  • 1,5 dl Soyafløde (Cuisine soyafløde – piskebar)
  • 1 tsk vanilje
  • Friske danske jordbær

Fremgangsmåde: 

  1. Sigt kikærterne i en sigte og vask dem godt – ryst så meget vand af som muligt.
  2. Put nu kikærterne, dadler, æg, rismælk, vaniljepulver og kokosmel i foodprocessoren – og blend det godt sammen – gerne i 2 min.
  3. Tilsæt til sidst bagepulveret og lad foodprocessoren køre rundt et par gange.
  4. Put nu dejen i en form med en diameter på 20 cm med bagepapir.
  5. Rens og skær rabarberne i tynde skiver og drys dem så over kagen.
  6. Drys kokossukker over rabarberne på kagen.
  7. Bag nu kagen ved 200 grader varmluftovn i 30 min.
  8. Server kagen lun sammen med lidt soya piskefløde og friske jordbær.

Velbekomme!