Glutenfri Burgerboller!

Mmmmm lækre, luftige og glutenfrie burgerboller – de er virkelig nemme og hurtige at lave.

De er bare perfekte til en god snasket burger.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på disse boller, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på ”Byg-Selv-Burger” med en masse grøntsager – Find opskriften lige her!

Opskriften på Glutenfri Burgerboller!

5 stk.

  • 15 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 stk æg
  • 1,5 tsk rørsukker (madpakke til gæren).
  • 15 g Loppefrøskaller
  • 1/2 tsk kardemomme (kan undlades)
  • 1/2 – 1 tsk salt
  • 100 g quinoamel
  • 50 g fuldkornsrismel

Topping:

  • Lidt sesamfrø

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren i røreskålen, tilsæt vand, æg, sukker og loppefrøskaller – og rør det godt sammen i røremaskinen. Det skal røres sammen i 5-6 min. og skal gerne blive en lidt tyk ”grød”.
  2. Tilsæt nu salt, kardemomme og de 2 slags mel, og rør dejen sammen i 5 min. igen.
  3. Tag nu en skål vand, en bageplade med bagepapir, og form bollerne med en våd ske.
  4. Flad bollerne ud med en våd ske eller hånd, og drys så sesamfrø over.
  5. Lad nu bollerne hæve/trække i 30 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader ved varmluftovn og bag bollerne i 25 min.
  7. Når bollerne er bagt færdige – kan du servere nogen lækre og glutenfri burgere med en masse grøntsager.

Velbekomme!