Glutenfri Brunsviger!

Dette er nok den bedste glutenfri brunsviger, jeg har lavet til dato.

Den er lækker, luftig og ret snasket – men personligt synes jeg, at en brunsviger er allerbedst, når den næsten lige er kommet ud af ovnen. Jeg synes, en brunsviger hurtigt bliver tør og kedelig.

Jeg synes, det er rigtig svært at lave en brunsviger, når man ikke må bruge raffineret sukker, mælkeprodukter og mel – fordi det helst skal være glutenfri, kager jeg laver  Jeg spiser selv gluten – men vil gerne lave kager, som folk med allergi kan spise med god samvittighed.

I denne brunsviger er der godt nok lidt sukker i selve kagen – da det er ‘madpakke’ til gæren. Jeg har prøvet med sukrin og honning – men det giver bare ikke den samme luftighed i gærdejen.

Så jeg håber, I kan leve med, at der er lidt sukker i kagen.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på denne kage, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på min Kikærte brunsviger – Find opskriften lige her!

Opskriften på glutenfri Brunsviger!

12 stykker

  • 15 g gær
  • 2 dl rismælk
  • 25 g rørsukker
  • 15 g loppefrøskaller
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 75 g fuldkornsrismel
  • 75 g Quinoamel
  • Lidt salt

Toppen:

  • 100 g sukrin gold eller brun farin (hvis den ikke skal være fri for sukker)
  • 50 g natur’li smørbar eller alm. smør
  • Evt. 1 tsk kanel

Fremgangsmåde: 

  1. Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt rismælk, sukker og loppefrøskaller – rør det gerne sammen i 5-6 min. til du har en tyk grød.
  2. Tilsæt derefter æg, salt og kardemomme, og rør igen godt rundt i det.
  3. Tilsæt til sidst melet og rør godt.
  4. Fordel nu dejen i en form på 20×20 cm med bagepapir i – gør det med våde fingre.
  5. Lad dejen stå og hæve/trække i 30 min.
  6. Smelt smør og sukrin gold sammen.
  7. Tryk huller ned i kagen efter den har trukket, og hæld så fyldet over kagen.
  8. Bag den nu i 25 min. ved 200 grader i varmluftovn.
  9. Når kagen er bagt færdig, skal den lige stå og trække lidt.
  10. Server den lun sammen med en god kop kaffe. Hvis du skal spise den senere og den er blevet kold, så giv den lige et lille svip i mikrobølgeovnen – så fyldet smelter igen og kagen bliver svampet!

Velbekomme!