Trefarvet N’icecream!

Trefarvet N’icecream!

Tænk, at noget så simpelt kan smage så godt!

Vi kender alle den populær trefarvede is. Den skulle jeg da lige prøve at lave en sundere version af.

Isen er uden mælkeprodukter – altså is uden fløde, men det er stadig vildt lækkert og virkelig cremet. Denne is er også uden raffineret sukker – den indeholder frugtsukker!

Den er virkelig nem at lave – det eneste det kræver er en god foodprocessor, en masse frosne, overmodne bananer, husfilm og en rugbrødsform.

Prøv også opskriften på mine N’icecream med Jordbær! Jeg håber, at det gode vejr snart kommer igen!

Opskriften på den Trefarvet N’icecream

Til 1 liter is:

Hindbærisen:

  • 200 g overmodne frosne bananer
  • 100 g frosne hindbær eller jordbær
  • 1 dl rismælk

Vaniljeisen:

  • 250 g frosne overmodne bananer
  • 1-2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 dl rismælk

Chokoladeisen:

  • 250 g overmodne frosne bananer
  • 1,5 spsk kakaopulver
  • 1 dl rismælk

Pynt:

  • Evt. lidt friske hindbær/jordbær og hakket chokolade!

Fremgangsmåde: 

  1. Start med hindbærisen – put frosne banan skiver, hindbær og rismælk i foodprocessoren og blend, indtil du har en fin og glat is-masse!
  2. Put husfilm i rugbrødsformen, sådan at det er op over kanterne.
  3. Fordel nu hindbærisen i formen – fordel det jævnt ud.
  4. Sæt nu isen på frost i ca. 30. min.
  5. Efter 30 min. blender du vaniljeisen på samme måde som hindbærisen.
  6. Hent isen i fryseren, og fordel så vaniljeisen oven på hindbærisen.
  7. Sæt den nu på frost igen, og lad den igen stå 30 min. tid.
  8. Blend til sidst chokoladeisen på samme måde som de andre.
  9. Blend det til en fin og glat is-masse.
  10. Fordel nu chokoladeisen udover vaniljeisen, og sæt den igen på frost.
  11. Nu må den gerne stå et par timer eller til næste dag.
  12. Inden isen skal spises – så lad den gerne stå på køkkenbordet i 5-10 min, så den lige kan blive lidt blød! Håber isen falder i god jord – både for børn og voksne!

Velbekomme!