Glutenfri Hveder!

Lækre, luftige og glutenfrie Hveder!

Dem jeg har lavet er desværre ikke mælkefrie – men hvis du gerne vil lave dem uden mælk, så har jeg skrevet alternativer i opskriften!

Elsker du også hveder, men må du ikke få dem pga. glutenallergi (Cøliaki) eller mælkeallergi – så prøv dem her – du vil elske dem.

Selvom de er glutenfrie, så er de stadig svampede og luftige!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på Glutenfri Hveder!

6 stk.

  • 20 g gær
  • 2 dl Minimælk eller plantemælk
  • 1 stk æg
  • 15 g Loppefrøskaller
  • 1 tsk sukker (madpakke til gæren)
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g smeltet smør eller plante smør
  • 75 g quinoamel
  • 75 g fuldkornsrismel
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren i mælken, tilsæt sukker og loppefrøskaller – sæt røremaskinen i gang, og lad det stå og røre ved lav tempo i 5 min.
  2. Når du tilsætter resten af ingredienserne, skal det der er i skålen ligne en gang grød/gele.
  3. Tilsæt mel, smeltet smør, kardemomme og salt – tænd røremaskinen og lad den røre dejen godt sammen.
  4. Lad dejen stå og trække et par min. inden du former den til boller.
  5. Tag nu en skål vand og en ske, gør skeen våd og form bollerne – som når du former fiskefrikadeller.
  6. Læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir, så de hæver sammen, når de kommer i ovnen.
  7. Lad dem nu trække/hæve i 30 min.
  8. Derefter bages de i 25 min. ved 200 grader i varmluftovn.
  9. Når de kommer ud af ovnen – skal de lige køle lidt af.
  10. Halver dem derefter og rist dem så – og server dem så med iskoldt smør!

Velbekomme!