Kikærte krydderkage!

En virkelig lækker, saftig og svampet krydderkage.

Den er uden gluten, mælkeprodukter og raffineret sukker!

Ligesom alle de andre kikærtekager – bliver den bedst, hvis den får lov til at trække et døgns tid eller to – efter den er blevet bagt.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på denne kage, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på kikærte krydderkage!

12 stk.

Kagen:

  • 240 g kikærter (fra dåse)
  • 150 g ‘juicy’ dadler
  • 2 stk æg
  • 1 dl plantemælk eller minimælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk bagepulver

Glasur:

  • 100 g ‘Juicy’ dadler
  • 30 g kokosolie
  • 1 spsk kakao
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde:

  1. Hæld vandet fra kikærterne i en sigte og vask dem så godt – og ryst så meget vand fra dem som muligt.
  2. Put nu kikærterne, dadlerne, æggene og plantemælken i foodprocessoren og blend det godt sammen. Gerne i et par min.
  3. Tilsæt nu krydderierne og bagepulveret og blend det hurtigt sammen.
  4. Hæld dejen op i et fad med bagepapir (15*30 cm).
  5. Fordel dejen jævnt i hele fadet.
  6. Bag nu kagen i 30 min. ved 200 grader i varmluftovn.
  7. Når kagen er bagt færdig – skal den køle helt af.
  8. Lav glasuren imens.
  9. Put alle ingredienserne til glasuren i en lille gryde, varm det op og sørg for at kokosolien smelter, rør det hele godt sammen.
  10. Tag nu din stavblender og blend glasuren glat og ensartet.
  11. Smør glasuren på kagen – og lad så kagen stå på køl til næste dag.
  12. Så er den klar til servering. Den kan også spises på dagen – men som sagt, er den bedst, når den har trukket.

Velbekomme!