Black beans Studenterbrød!

Jeg ELSKER Studenterbrød – og det er jeg vist ikke ene om!

Jeg har før lavet sundere studenterbrød – Dadel studenterbrød og Kikærte studenterbrød – begge 2 rigtig lækre alternativer til et alm. studenterbrød fra bageren.

Men når jeg nu har lavet Træstammer og Romkugler med sorte bønner – så skulle jeg da også lige prøve Studenterbrød med sorte bønner!

Disse studenterbrød er glutenfri, mælkefrie, fri for æg og raffineret sukker – de er altså veganske, da de ikke indeholder noget som helst, der kommer fra et dyr. Det samme gælder for Kikærte studenterbrødene 😉

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 g – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på Black beans Studenterbrød!

Til 8 stk.

Trøffeldejen:

  • 240 g sorte bønner (på dåse).
  • 150 g ‘Juicy’ dadler
  • 2-3 spsk sukkerfri hindbær marmelade
  • 2 spsk kakao
  • 1-2 tsk rom essens
  • 1 dl havregryn
  • evt. 1-2 tsk peanutbutter (kan undlades)

Bunden: 

  • 50 g Glutenfri havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 30 g kokosolie
  • 2-3 spsk plantemælk

Mellemlag og top:

  • 1-2 spsk sukkerfri hindbærmarmelade
  • Ristet kokos eller tivoli krymmel

Fremgangsmåde: 

  1. Sigt bønnerne og skyld dem godt under koldt vand – lad dem stå og dryppe godt af.
  2. Put alle ingredienserne til trøffeldejen i din foodprocessor – og blend til du har en fin og ensartet masse.
  3. Stil nu trøffeldejen på køl i en lille times tid.
  4. Bag bunden imens.
  5. Blend havregryn og kokosmel  til mel – jeg bruger en minihakker til dette.
  6. Når det er blendet til mel, tilsætter du plantemælk og kokosolie og blender. Derefter samler du dejen.
  7. Put dejen imellem 2 stykker bagepapir, og rul nu bunden ud.
  8. Bag bunden i 10 min. ved 200 grader varmluftovn.
  9. Lad nu bunden køle helt af.
  10. Når bunden er kold, smører du marmelade på bunden.
  11. Tag trøffeldejen og flad den så ud, og put den på bunden.
  12. Drys ristet kokosmel eller tivolikrymmel på toppen.
  13. Skær kanterne af og skær studenterbrødene ud i 8 stykker.
  14. Server nu studenterbrødene til en god kop kaffe.

Velbekomme!