Glutenfri Pølsehorn!

Lækre, luftige og glutenfrie pølsehorn uden æg eller mælkeprodukter – perfekte til ungernes madpakker!

Kender du nogen med cøliaki – så vil disse pølsehorn sikkert være et hit hos dem. Pølsehornene smager så godt – især med lidt ketchup.

Brødet er uden broccoli eller blomkål, de er lavet på glutenfri mel – så hvis du har nogen børn, som ikke er vilde med broccoli/blomkåls pølsehorn, så skal du måske prøve dem her?

Prøv også opskriften på mine andre Glutenfrei pølsehorn – som smager lige som dem, du køber ved bageren. Find opskriften lige her!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på disse pølsehorn, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på glutenfri pølsehorn!

5 stk. 

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk rørsukker (madpakke til gæren)
  • 2 spsk loppefrøskaller (Husk)
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g glutenfri Fuldkornsrismel eller kikærtemel
  • 100 g quinoamel
  • 5 stk kyllingehapse pølse fra Hanegal
  • Evt. sesamfrø til at drysse over

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren ned i skålen til din røremaskine (hvis du ikke har en røremaskine, så rør det sammen i hånden).
  2. Tilsæt det lunkent vand, honning/sukker og loppefrøskaller.
  3. Rør det godt sammen – lad røremaskinen røre i det i 5-6 min.
  4. Tilsæt nu salt, fuldkornsrismel og quinoamel og rør det godt sammen. Lad det nu stå og trække i 5-10 min.
  5. Derefter lægger du 5 klatter dej på en bageplade med bagepapir – tag lidt vand på fingrene og lav dejklatterne lange, læg nu en pølse oven på, og fordel så det sidste dej oven på pølserne.
  6. Tag igen lidt vand på fingrene og få dejen rundt om pølserne.
  7. Drys lidt sesamfrø over, og læg nu et viskestykke over og lad dem hæve/trække i 30 min.
  8. Efter de har trukket i 30 min. skal de bages ved 180 grader i varmluftovn i 25-30 min.
  9. Når de kommer ud af ovnen – skal de lige køle lidt af – og derefter er de klar til servering.
  10. Server dem evt. med ketchup og grøntsags-stænger.

Velbekomme!