Luftige og glutenfri Chokoladeboller!

Lækre, luftige og glutenfri chokoladeboller uden æg og mælkeprodukter!

Endnu engang er jeg imponeret over, at man kan lave så lækre og luftige glutenfri boller!

Disse chokoladeboller er næsten ligeså lækre som alm. chokoladeboller – og de er lette og luftige 

Har du prøvet mine Glutenfri Spinatboller? Ellers kan du finde opskriften lige HER!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på disse boller, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på luftige og glutenfri chokoladeboller!

Til 6 stk.

  • 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 50 g mørk chokolade
  • 1,5 tsk rørsukker (madpakken til gæren)
  • 1 lille tsk kardemomme (kan undlades)
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g kikærtemel
  • 100 g quinoamel

Fremgangsmåde:

  1. Smuldr gæren i skålen til din røremaskine, og tilsæt så lunkent vand, sukker og loppefrøskaller.
  2. Rør det nu godt sammen til det bliver en gele/grød.
  3. Tilsæt nu hakket chokolade, kardemomme og salt, og rør igen.
  4. Tilsæt begge slags mel, og rør dejen til en god grød.
  5. Tag en skål vand, og form bollerne med en ske (lidt ligesom når du laver frikadeller). Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  6. Lad dem stå og trække/hæve i 30 min. med et viskestykke over.
  7. Bag nu bollerne i 20 min. ved 180 grader i varmluftovn.
  8. Når bollerne er bagt færdige, skal de lige køle lidt af.
  9. Server dem lune med koldt smør!

Velbekomme!