Kidney Squashkage med ostecreme!

Hver gang jeg har lavet en kikærtekage – er jeg virkelig blevet overrasket over hvor godt kagen kan smage, selvom den er lavet på kikærter og dadler.

Nu skulle jeg prøve noget nyt, for at se om det vil smage ligeså godt.

Nemlig en kage med kidney bønner – og den er virkelig ligeså god som kikærtekagerne 

Mange af jer har haft problemer med at kikærtekagerne bliver for bløde. Så jeg prøver lige at komme med lidt fif her – om hvad I måske gør forkert:

  • Husk at varme ovnen helt op på de 200 grader, så kagen kommer ind i en forvarmet ovn.
  • Ikke alle ovne bager ens, så hvis din kage stadig er meget blød, efter den tid jeg har skrevet, så prøv at give din kage lidt længere tid.
  • Bruger du den størrelse form jeg skriver? Hvis du bruger en smal og høj form, så skal kagen jo også bage længere.
  • Prøv at putte bagepulveret i til allersidst, og lad foodprocessoren køre et par omgange. På den måde kan det være, at bagepulveret måske ikke ”mister pusten” til at hæve.

Håber dette måske kan gøre, at jeres kikærtekager bliver bedre! 

Prøv også opskriften på Kikærte gulerodskage med ostecreme!

Opskriften på Kidney squashkagen!

9-12 stykker:

Kagen:

  • 240 g kidney bønner (fra dåse eller dem du selv sætter i blød og koger – husk at tag vægten efter de er kogt).
  • 120 g. ‘juicy’ dadler
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g revet squash

Ostecremen:

  • 200 g philadelphia light smørost
  • 50 g sukrin melis
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde: 

  1. Sigt kidney bønnerne og vask dem rigtig godt – sørg for at få dem dryppet godt af.
  2. Hæld nu kidney bønnerne i foodprocessoren sammen med dadlerne, kanel,  vaniljepulver og æg.
  3. Blend det rigtig godt sammen – gerne i et par min.
  4. Til sidst tilsætter du bagepulveret og blender det hurtigt i dejen.
  5. Riv nu squashen, og vend den i dejen med en dejskaber.
  6. Hæld nu dejen op i en form, som er 20×20 cm.
  7. Sæt kagen ind i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 30 min.
  8. Når kagen er bagt færdig, skal den køle helt af.
  9. Imens kan du lave ostecremen.
  10. Rør ost, sukrin, melis og vaniljepulver sammen.
  11. Smør det på kagen og lad den gerne stå og trække til dagen efter, så smager den af mere!

Velbekomme!