Jeg troede ikke dette kunne lade sig gøre – men jeg har lavet nogen lækre og luftige spinatboller, som er glutenfri. De indeholder meget lidt sukker – så gæren har en lille madpakke at leve af.
Jeg er virkelig imponeret over, at det kunne lade sig gøre!
Disse boller er glutenfri, mælkefri og fri for æg!
Så de er ret gode til folk med cøliaki og mælke/ægge-allergi!
Det er nok de bedste glutenfri boller, jeg har lavet til dato – og jeg skal helt sikkert prøve at eksperimentere med flere af slagsen! Hvad siger I til det?
Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på disse boller, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine nyeste opskrifter. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.
Prøv også opskriften på mine “glutenfri gulerodsboller uden æg”.
Opskriften på glutenfri Spinatboller!
6 stk.
- 15 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 1,5 tsk sukker (Madpakke til gæren).
- 2 Håndfulde frisk spinat
- 3 spsk loppefrøskaller
- 1 spsk chiafrø
- 125 g quinoamel
- 75 g Kikærtemel
- 1/2 tsk salt
- Evt. sesamfrø til at drysse over
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i skålen til din røremaskine.
- Blend spinat, sukker og lunkent vand sammen.
- Hæld det nu op i rørskålen til gæren, og tilsæt chiafrø og loppefrøskaller.
- Lad det nu stå og røre sammen i 5-6 min. sørg for at loppefrøskallerne ikke kommer for meget op af kanterne.
- Nu du har en fin ‘gele’, tilsætter du mel og salt.
- Rør det nu 5 min. mere.
- For at forme bollerne skal du bruge en ske og en skål vand.
- Dyp skeen i vandet og form bollerne, som når du former frikadeller.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir – læg et viskestykke over og lad dem nu stå og trække/hæve i 30 min.
- Derefter bages bollerne i 20-25 min ved 180 grader i varmluftovn.
- Når bollerne kommer ud af ovnen, skal de lige stå lidt. før du kan servere dem.
- Når de er kølet af, men stadig lune, så server dem med iskoldt smør og et par skiver ost.
Velbekomme!
Kan jeg bruge andet end kikærtemel ?
Prøv med en anden slags glutenfri mel😉
Hvor mange gram spinat har du ca. brugt? Min dej er helt grøn…og jeg tog det, som i min optik er to håndfulde, men du bruger vist meget mindre end jeg gjorde 😊
Aner ikke hvor mange gram spinat – tog bare 2 håndfulde frisk spinat😉
Men det gør da ikke noget hvis du har fået lidt ekstra i☺️
Hej. Elsker dine opskrifter og har prøvet mange af dem 🙂
men savner et printerikon her på din blog så jeg kan skrive dem ud 🙂
[…] Luftige og glutenfri spinatboller! […]
Mon man kan bruge frossen spinat eller vil det tilføre for meget væske?
Og forstår ikke helt om man skal røre rundt med det samme når loppefrøskallerne kommer i, eller det skal stå lidt først?
Har lavet dem mega mange gange, men de bliver flade ???? Hvorfor??
Skal de i kold ovn, eller opvarmet?
Tak
Trine Boldrup
Hej kan man lave dagen i dag og begge den i morgen
Kan man erstatte sukker med sødemiddel ? (perfekt fit, eller flydende) eller påvirker det hævning?
Har lavet dem rigtig mange gange, og de står rigtig flot inden de kommer i ovnen, men de falder totalt sammen inden de kommer ud, kunne godt tænke mig at vide hvad jeg gør forkert? Det bliver nærmest flad brød, men smager rigtig dejligt, men det er ligesom kun 1/2 bolle ik?
Mvh Trine Boldrup