Kikærte Snickerskage!

Denne Kikærtekage kunne nok godt gå hen og blive min yndlings kikærtekage – nøj, hvor er den bare lækker!

Bunden er hovedsagelig lavet på kikærter og dadler, mellemlaget er dadelkaramel og saltet peanuts og øverst er der en lækker knasende chokolade! Mums, siger jeg bare.

Den er glutenfri, mælkefri og fri for raffineret sukker!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 g – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på min Kikærte blondie med hindbær!

Opskriften på kikærte Snickerskagen!

9-12 stk.

  • 240 g kikærter fra dåse
  • 150 g ‘juicy dadler’
  • 30 g peanutbutter
  • 2 stk æg
  • 1 tsk bagepulver
  • Lidt salt

Dadelkaramel:

  • 100 g ‘juicy dadler’
  • 30 g peanutbutter
  • 15 g kokosolie
  • 2-3 spsk vand

Toppen:

  • 50 g saltet peanuts
  • 50 g mørk chokolade 70%
  • 10 g kokosolie

Fremgangsmåde: 

  1. Sigt kikærterne og vask dem godt, sørg for at ryste kikærterne godt derefter, så du får så meget væde fra som muligt.
  2. Put kikærterne og dadlerne i foodprocessoren sammen med æg, peanutbutter og salt.
  3. Blend nu det hele sammen til en ensartet dej.
  4. Tilsæt til sidst bagepulveret og blend et par runder.
  5. Hæld nu dejen op i en form, som er 20 x 20 cm med bagepapir i – og fordel dejen med en dejskraber.
  6. Bag kagen i 25-30 min ved 200 grader varmluftovn.
  7. Derefter skal den køle godt af.
  8. Put dadler, peanutbutter, kokosolie og vand i en gryde.
  9. Varm det op og kog det lidt sammen.
  10. Tag nu din stavblender og blend så det bliver til en slags ‘karamel’.
  11. Smør nu karamellen på den afkølede kage – og drys peanuts over.
  12. Smelt chokoladen over vandbad med lidt kokosolie.
  13. Når det er smeltet, skal det fordeles over kagen – pynt evt. med friske hindbær!
  14. Lad nu chokoladen størkne og server kagen derefter – eller lad den stå og trække til næste dag, så bliver den bedst.

Velbekomme!