Glutenfri gulerodsboller uden æg!

Virkelig lækre gulerodsboller, som hverken indeholder gluten, mælk, æg eller sukker! De er faktiske veganske.

De er ikke kaloriefri da de indeholder en del kerne – men det er jo de sunde fedtstoffer der er i kernerne. De er meget mættende, svampet og virkelig lækre.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på denne kage, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på mine Glutenfri Banan/chokobrud!

Opskriften på glutenfri gulerodsboller uden æg!

6 stk.

  • 50 g Hørfrø
  • 50 g kikærtemel eller Quinoamel
  • 15 g sukrin melis
  • 15 g chiafrø
  • 15 g Loppefrøskaller
  • 30 g solsikkefrø
  • 120 g revet gulerod
  • 2 dl havremælk eller andet plantemælk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Put alle de tør ingredienser i en skål.
  2. Skræl og riv gulerødderne og kom dem i.
  3. Tilsæt plantemælken og rør det hele godt sammen.
  4. Lad nu dejen stå og trække i 10 min.
  5. Form 6 boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Bag dem i 20 min. ved en forvarmet ovn,  på 180 grader varmluft.
  7. Når de er bagt, skal de lige stå og trække lidt.
  8. Men derefter kan du servere dem lune med iskold smør og ost, hvis du kan lide det!

Velbekomme!