Black beans Træstammer!

Det her er jo egentlig en opskrift i kender – har bare lige opgraderet den lidt med marcipan rundt om og chokolade i enderne.

Det er sådan set bare opskriften på Black beans romkuglerne, som er blevet opgraderet til træstammer.

De er glutenfri, mælkefri, fri for æg og raffineret sukker – de er sådan set veganske!

Det med at rulle træstammer, er ved at være ret nemt for mig – har en del øvelse i det, da denne opskrift er den 4. opskrift jeg har lavet på træstammer 

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også opskriften på Studenterbrød med kikærter!

Opskriften på black beans træstammer!

8 stk. 

  • 240 g black beans fra dåse
  • 120 g ‘juicy dadler’
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 spsk sukkerfri hindbær marmelade
  • 2 spsk kakao
  • 1-2 tsk romessens
  • 200 g sukkerfri marcipan eller hjemmelavet marcipan
  • 50-75 g 70% mørk chokolade
  • Sukrin melis til udrulning af marcipanen

Fremgangsmåde: 

  1. Sigt bønnerne og vask dem rigtig godt – sørg derefter for at dryppe dem godt af.
  2. Put dem nu i foodprocessoren sammen med dadlerne og hindbærmarmeladen. Blend det nu rigtig godt sammen.
  3. Tilsæt rom-essensen, kakao og havregryn og blend igen godt sammen.
  4. Når det er blevet til en fin ”trøffeldej”, så put den i en skål og sæt den på køl i 30-60 min. Så den kan stå og trække.
  5. Når den har trukket, ruller du 8 pølser ud af trøffeldejen – de skal ca. veje mellem 50-60 g.
  6. Drys sukrin melis ud på bordet, og rul marcipanen så tynd som muligt (ca. 2 mm tyk).
  7. Rul pølserne ind i marcipanen og sæt dem så på køl, og smelt chokoladen over vandbad.
  8. Når chokoladen er smeltet, dypper du enderne i chokoladen – lad så chokoladen størkne, og derefter er træstammerne klar til servering.

Velbekomme!