Kikærte Brunsviger!

En lækker og snasket Brunsviger – det elsker vi vist allesammen.

Jeg har været i køkkenet og eksperimentere med en ‘Kikærte Brunsviger’. Den blev rigtig lækker, selvom det ikke er en gærdej, som det er ved en rigtig Brunsviger.

Den blev ikke helt ligeså snasket som en rigtig Brunsviger – men selve smagen fejler ikke noget 

Hvis du vil kende kalorieindholdet på denne kage pr. 100 gram – så kan du finde den på min app – Find app’en lige her!

Prøv også min Brunsviger – som er fri for mælk og raffieneret sukker – dog med gluten! Find opskriften lige her!

Opskrift på Kikærte brunsvigeren!

12-15 stykker

Kagen:

  • 1 ds. Kikærter (240 g).
  • 120 g ‘Juicy’ dadler
  • 1 dl havremælk eller mandelmælk
  • 2 æg
  • 1 tsk kardemome
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver

‘Snasket’:

  • 100 g ‘Juicy’ dadler
  • 70 g Sukrin gold
  • 30 g kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Sigt kikærterne og vask dem godt – sørg for at dryppe dem godt af.
  2. Put dem i foodprocessoren sammen med dadlerne, mælken, æg, kardemomme og vaniljepulver – blend nu det hele sammen i et par min.
  3. Når det er blevet til dej, så tilsætter du bagepulveret og vender det hurtigt rundt i dejen.
  4. Hæld nu dejen op i et fad (30*15 cm) med bagepapir.
  5. Bag nu kagen i 25 min. ved 200 grader i varmluftovn.
  6. Imens laver du snasket.
  7. Put dadler, sukrin gold og kokosolie i foodprocessoren og blend det godt sammen.
  8. Put det nu i en gryde og varm det op – så det bliver blødt og smørbart.
  9. Når kagen har bagt 25 min. tager du den ud af ovnen, prikker huller ned i kagen og smører så ‘snasket’ på kagen.
  10. Bag nu kagen 5-6 min mere.
  11. Derefter skal kagen køle godt af. Den bliver allerbedst, hvis den får lov til at trække til dagen efter.

Velbekomme!