Kikærte Blondie med hindbær!

Blondie eller Lys Brownie med hvid chokolade og hindbær!

Ja, sådan en har jeg også lavet nu, med kikærter og dadler. Kikærterne er i stedet for hvedemel, og dadlerne er i stedet for sukker!

Denne Blondie er ikke helt fri for raffineret sukker, da den indeholder hvid chokolade.

Men den er helt glutenfri! Så dem der har glutenallergi (Cøliaki) kan spise den med god samvittighed.

Jeg har brugt avokado i stedet for smør, så den indeholder også de sunde fedtstoffer. Men kagen er stadig lækker og saftig.

OBS: den er bedst når den har trukket en dag eller to – så bag den gerne dagen før du skal bruge den, så den kan stå og sætte sig!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet pr. 100 gram på denne kage, så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Prøv også min kikærte Brownie – Find opskriften lige her! 

12-15 stk.

  • 240 g kikærter (fra dåse)
  • 150 g ‘juicy’ dadler (husk at fjern stenene)
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g avokado
  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g frosne hindbær
  • Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kikærterne op i en sigte og si væden fra – vask dem godt og få dem dryppet godt af.
  2. Put nu kikærter, dadler, avokado og æg i en foodprocessor – blend det nu godt – gerne et par min.
  3. Tilsæt nu vaniljepulver, lidt salt og bagepulver og vend dejen sammen.
  4. Hak chokoladen og knus hindbærrene – og vend os dette i dejen.
  5. Hæld nu dejen op i et ovnfast fad på 30×15 cm med bagepapir.
  6. Bag kagen i 30 min. ved 200 grader varmluftovn.
  7. Når den er færdigbagt – skal den køle af – så den lige kan stå og sætte sig.
  8. Pynt nu kagen med friske bær – og server den evt. med hakket hvid chokolade og lidt is.

Velbekomme!