Black beans romkugler!

Jeg elsker romkugler/trøfler – derfor elsker jeg også at lave dem, der er lidt sundere. De minder meget om dem, du køber ved bageren – men du kan bare spise dem her med meget bedre samvittighed.

Selvom de er sundere, så er de stadig lækre og saftige – og så er de lavet på kun 6 ingredienser

Intet gammelt wienerbrød eller kager – men alligevel smager de virkelig godt – og smager syndigt.

De er glutenfri, mælkefri, fri for æg og raffineret sukker!

… Og min datter Anna-Olivia på 2,5 år har godkendt dem – og spiser dem med stor velbehag. “Mere kage, mor”.

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

10 stk. 

  • 1 ds. black beans (240 g)
  • 120 g ‘juicy’ dadler
  • 3 spsk sukkerfri hindbær marmelade
  • 1-2 tsk rom aroma
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 2 spsk kakaopulver
  • Tivoli krymmel (OBS – hvis du bruger Tivoli krymmel, som jeg har gjort – så er de ikke helt fri for raffineret sukker), havregryn eller kokosmel til at rulle dem i.

OBS: hvis i ruller dem i “sukker krymmel”, så rul dem lige inden i skal spise dem – for ellers opløses krymlet og de bliver smattet, hvis de står for længe. Dette sker ikke hvis i ruller den i kokos eller havregryn!

Fremgangsmåde:

  1.  Hæld bønnerne op i en sigte og vask bønnerne godt. Sørger for at dryppe dem rigtig godt af, før du hælder dem i foodprocessoren. 
  2. Når de er dryppet godt af, så hæld dem op i foodprocessoren.
  3. Tilføj de andre ingredienser, og blend nu det hele godt sammen.
  4. Lad gerne trøffeldejen stå på køl i et par timer nu, så den kan stå og trække.
  5. Rul nu dejen til kugler og rul dem i valgfri krymmel.
  6. Server dem så sammen med en god kop kaffe!

Velbekomme!