Giftig kikærtekage! (Bladankagen)!

Så er der Gift-kage til jer – jeg havde ikke grøn frugtfarve, så kagen blev rød i stedet for. 

Vil du gerne lave noget nemt, lækkert og lidt sundere med ungerne i vinterferien – så prøv denne kikærtekage eller en af de andre kikærtekager. F.eks.:

¤ Kikærte brownien!

¤ Kikærte kanelkagen!

¤ Eller Kikærte gulerodskagen!

Denne Giftig kikærtekage er ligesom de andre kikærtekager – den er glutenfri, mælkefri og fri for raffineret sukker 😀

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på Giftig kikærtekage!

12 stykker.

  • 240 g kikærter (fra dåse).
  • 150 g ‘Juicy’ dadler
  • 2 tsk mandel aroma
  • 4 tsk frugtfarve (rød eller grøn)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 stk æg

Glasuren:

  • 100 g ‘juicy’ dadler
  • 30 g kokosolie
  • 2 spsk kakaopulver
  • 2-3 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kikærterne op i en sigte og vask dem godt. Derefter skal de dryppe godt af.
  2. Put alle kikærter og dadler i foodprocessoren og blend det godt.
  3. Put alle de andre ingredienser i foodprocessoren og blend det hele godt sammen. Den må gerne køre i et par min.
  4. Hæld dejen op i et ovnfastfad (30*15 cm) med bagepapir – og bag kagen i 20 min. ved 200 grader varmluftovn.
  5. Når kagen er bagt færdig – skal den køle helt af.
  6. Lav glasuren mens kagen køler af.
  7. Put alle ingredienserne til glasuren i en minihakker og blend den ‘smooth’.
  8. Smør nu glasuren på kagen og server den. Kagen er bedst, hvis den får lov til at trække til næste dag.

Velbekomme!