Mumse kikærtekage!

I er så vilde med kikærtekagerne, det er jeg og så selv.

Så jeg prøver virkelig at tænke på, hvilken kage jeg kan lave med kikærter – og jeg synes det begynder at blive lidt svært at finde på nogen. Selvom jeg godt ved, at der findes uendelige mange bradepandekager.

Har I nogen ønsker – så kom endelig med dem her! Så prøver jeg mig frem 

Men ja, nu har jeg lige prøvet denne kage. På mit arbejde laver vi en rigtig lækker chokoladekage – som hedder Mumsekage (Numsekage – som jeg troede, min kollega sagde, første gang vi skulle lave den).

Den skulle jeg da lige prøve at lave med kikærter – så her er resultatet så.

Den er glutenfri, mælkefri og fri for raffineret sukker!

Hvis du gerne vil kende kalorieindholdet – så står den på min app. Find min app lige her! Ved køb af min app, får du opskrifterne, før de kommer på bloggen – og du får kalorieudregninger på mine kager. App’en koster 49 kr. men du får en app uden reklamer, og som bliver opdateret med nye opskrifter jævnligt. De 49 kr. er et engangsbeløb.

Opskriften på Mumse kikærtekagen!

12 stykker

Kagen:

 • 240 g kikærter fra dåse
 • 120 g ‘juicy’ dadler
 • 5 spsk kakao
 • 100 g banan
 • 3 stk æg
 • 1 tsk bagepulver
 • Lidt salt

Glasur:

 • 100 g ‘juicy’ dadler
 • 30 g kokosolie
 • 2 tsk kanel
 • 1 spsk kakaopulver
 • 2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

 1. Hæld kikærter op i en sigte og vask dem godt – inden du putter dem i foodprocessor – så ryst dem godt, så du får så meget vand fra som muligt.
 2. Put nu kikærterne og alle de andre ingredienser i foodprocessoren. Blend nu dejen godt sammen – gerne i 2-3 min.
 3. Hæld nu dejen op i et ovnfastfad med bagepapir (30*15 cm) og bag den i 25 min ved 200 grader varmluft.
 4. Når den er færdig, skal den køle af – og imens kan du lave glasuren.
 5. Put alle ingredienserne til glasuren i din minihakker og blend den til den bliver en smørbar masse.
 6. Smør det nu på den afkølede kage. Kagen kan sagtens bages dagen før – jo længere den trækker, jo bedre smager den.

Velbekomme!