Julet waldorfsalat og Syltet rødkål!

Glædelig 23. December!

Under 23. låge af min julekalender gemmer der sig hele 2 opskrifter til jer!

Nemlig en Julet waldorfsalat og en syltet rødkål 😀

Har du/i styre på julemaden til i morgen – ellers kan du/i måske finde lidt inspiration her på min blog.

Hvis du/i mangler en lækker salat til den fede julemad – så prøv og kig her – måske du kan finde den salat du står og mangler.

Opskrift på julet waldorfsalat!

Til 4 personer

Salaten:

  • 4 store grønkålblade
  • 12 stk tørret abrikoser
  • 50 g tørret tranebær
  • 5 dadler
  • 1 æble
  • 100 g vindruer
  • 30 g ristet hasselnødder

Dressingen:

  • 150 g skyr
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Fremgangsmåde: 

  1. Vask grønkålen, skære stænglerne fra og snit det fint.
  2. Skære æbler i tern, abrikoser og dadler i strimler, vindruerne skæres i halve og nødderne hakkes.
  3. Rør nu dressingen sammen.
  4. Derefter skal det hele vendes sammen – lad det gerne stå og trække 1-2 timer i køleskabet.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!

 

Opskrift på syltet rødkål med stjerneanis og kanel!

Til 4 personer

  • 600-700 g snittet rødkål
  • 30 g smør
  • 1 dl æblecider eddike
  • 5 spsk ribssaft
  • 3 spsk rørsukker
  • 2 stængler hel kanel
  • 3-4 hel stjerneanis
  • Salt + peber eftersmag

Fremgangsmåde:

  1. Snit rødkålen fint – evt. på et mandolinjern.
  2. Brun smørret af i en gryde og hæld så rødkålen i gryden.
  3. Lad det stå og simre lidt.
  4. Tilsæt nu alle de andre ingredienser – og rør det godt sammen.
  5. Lad nu kålen stå i 1 time eller mere og simre under låg – rør i det engang imellem.
  6. Når kålen er mør – men stadig med lidt bid – så er det klar til servering. Du kan sagtens lave det 2-3 dage før du skal bruge det.

Velbekomme!