Julesalat – Råsyltet rødkålsalat med lækker topping!

Glædelig 21. December!

Under 21. låge af min julekalender til jer – gemmer der sig endnu en af de sundere opskrifter. Nemlig en lækker julesalat – som du måske kan bruge til den 24. december.

Maden den 24. december er jo meget traditionel – så derfor bliver der ikke lavet meget om på menuen – men jeg synes nu det er rart, med noget grønt til alt den tunge mad.

Vil prøve at lave et alternativ til den syltet rødkål. Derfor har jeg prøvet mig frem med en råsyltet rødkål.

Denne salat blev virkelig lækker – elsker at eksperimenter lidt med en masse spændende salater. Det er så lækkert at stå i køkkenet og hakke og snitte.

Har i nogen ønsker til nogen lækre salater?

Prøv også min Julesalat med råsyltet bolsjebeder og kanelbagte søde kartofler! Find opskriften lige her!

Opskrift!

Til 4 personer

Rødkål:

  • 1/2 rødkål
  • 1 dl æblecider eddike
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Salt og peber

Topping:

  • 30 g ristet hasselnødder
  • Kernerne fra 1/2 stk granatæble
  • 10 tørret abrikoser
  • 125 g brombær
  • 1-2 stk klementiner

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sætte hasselnødderne i ovnen – og bag dem i 10-12 min ved 200 grader, og tril skalden af når de kommer ud af ovnen.
  2. Snit nu rødkålen meget fint – og put det i en skål.
  3. Lav marinaden og hæld den over kålen – lad den så gerne stå og trække en times til.
  4. Imens kan du skære abrikoserne i strimler, vask brombærene, hak nødderne og få kernerne ud af granatæblet.
  5. Når rødkålen har trukket, vender du det hele sammen.
  6. Nu har du en virkelig lækker og julet salat.

 Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!