Hjemmelavet Snebolde – som vi næsten kender dem!

Glædelig 12. December!

Under 12. låge af min julekalender – gemmer der sig en opskrift på: Hjemmelavet Snebolde – som vi næsten kender dem!

Jeg har en kæreste der elsker Snebolde – så tænkte at jeg skulle finde ud, af hvordan jeg kunne lave dem – så de lignede dem vi køber. Dette svar fandt jeg lige her!

Så det skulle da prøves, og det er nok de bedste snebolde jeg har lavet til dagens dato.

Jeg valgte at lave min egen marcipan, da det er virkelig nemt at lave, og så indeholder det ikke så meget sukker, som det du køber færdiglavet. Hvis du ikke vil lave det selv, så kan du købe noget og bruge det 😉

Opskrift!

20 stk.

Marcipanen:

 • 1 dl rørsukker
 • 1 dl vand
 • 200 g smuttede mandler

Lag 1. 

 • 100 g smeltet chokolade

Lag. 2

 • Kogevand fra kikærter eller vand fra dåse kikærter (past. Æggehvide kan også bruges).
 • En skål sigtet flormelis

Fremgangsmåde: 

 1. Vi starter med at smutte de 200 g. mandler – kog noget vand og hæld det over mandlerne, så du kan smutte dem.
 2. Lad dem gerne stå og tørre lidt bagefter (jeg smuttede dem aftenen før jeg skulle bruge dem).
 3. Kog nu vand og sukker op.
 4. Når sukkeret er opløst, skal det stå og køle lidt af.
 5. Køre nu mandlerne i en minihakker, hak dem så fint som muligt.
 6. Put nu mandelmelet over i en foodprocessor og hæld lidt af sukkerlagen i og blend det sammen. Når det begynder og samle sig, skal du ikke hælde mere i. Mærk på det og hvis det har en fin konsistens, så stop der (jeg brugt kun halvdelen af sukkerlagen.
 7. Rul nu 20 kugler af 10 gram Tag 20 tandstikker og sæt kuglerne på.
 8. Smelt nu chokoladen over vandbad og dyp så marcipan kuglerne i chokoladen.
 9. Få så meget af det overskyldende chokolade af som muligt – men sørger for at hele kuglen er dækket. Lad så chokoladen størkne helt.
 10. Tag nu kikærtevandet i en skål og sigt dit flormelis i en anden.
 11. Dyp en kugle i kikærtevandet – også rul den i flormelisen.
 12. Forsæt indtil alle kuglerne har fået tur.
 13. Hvis kuglerne bliver lidt grå/matte efterhånden, som de tørre, så rul dem i flormelis igen.
 14. Lad dem gerne stå og trække lidt og derefter er de klar til servering.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!