Hjemmelavet P-tærter!

Glædelig 8. December <3

Advarsel disse er ikke sunde – men de er virkelig lækre!

Under 8. låge af min julekalender – gemmer der sig en opskrift på: Hjemmelavet P-tærter.

Denne opskrifter er dog ikke sund – den er fyldt med sukker og en masse andre lækre sager.

Har før prøvet på og lave fransk nougat med sukker erstatninger – den det blev virkelig noget mærkeligt noget! Så ville jeg heller lave den ægte vare og det så smager godt!

Håber i vil elske opskriften alligevel – den er ret så lækker!

Men de er VIRKELIG noget klistret stads og lave!

OBS: Hvis du gerne vil have en nemmere og lidt sundere version, så køb nogen sukkerfri skumfiduser, mørk chokolade og peanuts. Smelt chokoladen og rør skumfiduserne og peanuts i den smeltet chokolade. Læg så nogen klatter på et stykke bagepapir og lad det størkne. Så har du nogen nemme og lækre p-tærter.

Prøv også opskriften på mine Hjemmelavet Ferrero rocher – Find opskriften her!

Opskrift!

Til 12-16 store stk.

Marengs:

  • 45 g pasteuriseret æggehvide (1 bæger med 1,5 stk æggehvide i).
  • 25 g sukker

Sukkerlagen:

  • 150 g sukker
  • 75 g honning
  • 75 g glukose sirup
  • 1/2 dl vand

Derudover:

  • Flormelis
  • 200 g mørk overtræk chokolade
  • 200 g saltet peanuts

Fremgangsmåde: 

  1. Pisk æggehvide og sukker til marengsen sammen. Så det blev til skum.
  2. Smelt sukker massen sammen. Den skal op på 150 grader. (Pas på den brændte på for mig første gang – så måtte starte forfra). Stå og rør i det til du får det op på 150 grader.
  3. Når det har nået temperaturen, hælder du sukker massen op i hviderne i en tynd stråle – du skal piske med en elpisker eller brug din rørmaskine mens du hælder det i.
  4. Det skal så piskes i 8 min. (Når der er 30 sek. tilbage, hælder du halvdelen af nødderne i og rør dem sammen med den franske nougat).
  5. Imens kan du gør et bagepapir klar drysset med flormelis.
  6. Når den frasnke nougat er blevet pisket i 8 min. Ligger du det over på bagepapiret – og drysser flormelis oven på – og ligger et stykke bagepapir over.
  7. Rul det nu så det bliver 5-8 mm tyk.
  8. Fjern lidt af flormelisen og drys resten af nødderne over, tryk dem så ned i nougaten.
  9. Lav en 6 kantet form af pap og skær så dine p-tærte ud efter den.
  10. Smelt nu chokoladen, og pensle p-tærterne med chokolade. Først oven på også under når du kan.
  11. Når chokoladen er størknet er de klar til servering.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!