Sundere Julestjerne med appelsin og kanel!

Glædelig 7. December!

Under 7. låge af min julekalender gemmer der sig en opskrift på en lækker ‘sundere’ julestjerne med appelsin, kanel og chokolade!

Den er ikke glutenfri, da det ikke er til og lave glutenfri gærdej. Men den er fri for raffineret sukker – den er sødet med kokossukker og dadler.

Jeg elsker og lave disse stjerner, synes virkelig de er indbydende og så skønne at se på.

De ser måske svære ud og lave, men de er virkelig nemme, når man lige har fundet teknikken, så det er sådan set noget alle kan lave!

Opskriften!

6-8 personer

Dej:

  • 2 dl lunkent minimælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk kokossukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • skallen fra 1 stk øko. appelsin
  • 1 knivspids salt
  • 50 g blødt smør
  • 350-400 g hvid hvedemel (fuldkornsmel)

Fyldet:

  • 10 stk dadler ca. 120 gram
  • saften fra 1 appelsin ca. 1 dl.
  • 2 tsk kanel
  • 40 gram 72% mørk chokolade

Fremgangsmåde: 

  1. Lun mælken, så den er lillefinger lun.
  2. Opløs nu gærren i mælken og tilsæt så æg, kokossukker, revet appelsinskal, salt og kardemomme og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt nu melet lidt efter lidt.
  4. Når dejen er fast ælter det det bløde smør ind i dejen.
  5. Når dejen er fast og lækker skal den ligge og hæve i 30 min. et lunt sted.
  6. Imens kan du lave fyldet, pres appelsinen, fjerne stenene i dadlerne og put det i en foodprocessor samen med kanel.
  7. Blend det godt sammen, så det bliver en tyk masse.
  8. Hak chokoladen for sig selv.
  9. Når dejen er hævet, deler du dejen i 4 lige store dele.
  10. Rul nu den først bund ud med en diameter på ca. 20 cm.
  11. Læg den på et stykke bagepapir og smør nu fyldet ud på bunden og drys chokolade over.
  12. Rul næste bund ud og put den oven på den smurte bund og smør så fyld ud på den.
  13. Gør dette ind til sidste bund.
  14. Læg nu en tallerken oven på bunden og få bunden skåret runde.
  15. Sæt derefter et glas midt på bundene og skær så du har 4 lige stor stykker fra glasset og ud.
  16. Skær nu alle 4 stykker ud i 4, så du har 16 stykker.
  17. Tag nu de 2 første stykker og sno dem 3 gange – sæt dem godt sammen – så de ikke springer op når de skal bages.
  18. Fortsæt til du har lavet dem alle.
  19. Lad den nu hæve 15-20 min.
  20. Pensle den med 1 stk æggeblomme og drys med lidt hakket mandler.
  21. Bag den nu i 20 min. ved 180 grader (varmluftovn).
  22. Når den er færdigbagt – kan du servere den lun sammen med en god kop kaffe.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!