Gluten- og mælkefri Jødekager!

Glædelig 6. December!

Vi fortsætter lidt med julebag endnu.

Under 6. låge af min julekalender gemmer der sig en opskrift på: Gluten- og mælkefri Jødekager!

Opskriften er nem og lækker – de bliver sprøde og får en lækker og karameliseret overflade.

Igen hvis du kender en med glutenallergi (Cøliaki) eller mælkeallergi så er det sikkert en opskrift for dem!

Kagerne i sig selv bliver noget mørkere end alm. jødekager – det er fordi de er sødet med kokossukker som er meget mørkt i sig selv.

Opskrift!

30-40 stk. 

  • 100 g kokossukker
  • 50 g kokosolie
  • 1 stk æg
  • 125 g Quinoamel
  • 1/2 tsk hjortetaksalt

Topping:

  • 1 stk. æggeblomme til pensling
  • kanel og kokossukker blandet sammen

Fremgangsmåde: 

  1. Rør kokossukker og kokosolie sammen.
  2. Tilsæt ægget og rør igen.
  3. Tilsæt så quinoamelet og hjortetaksalten og rør dejen til den er samlet sammen.
  4. Sæt nu dejen på køl i 30-60 min.
  5. Derefter drysser du lidt mel på bordet og ruller dejen ud.
  6. Stik nu kagerne ud – og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Pensle dem med æggeblomme og drys så kokos/kanelsukker over dem.
  8. Bag dem i 8-10 min ved 200 grader.
  9. Når de er færdige skal de køle af.
  10. Derefter er de klar til servering – de opbevares i en kagedåse.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!