Gluten og mælkefri pebernødder!

Glædelig 4. December!

Under den 4. låge af min julekalender gemmer der sig en opskrift på gluten- og mælkefri pebernødder.

De er sødet med kokossukker – som ikke påvirker dit blodsukker på samme måde, som almindelig hvid sukker. Men hvis du er ligeglad med dette – så kan du også bare bruge ganske almindelig sukker!

Hvis du kender nogen med glutenallergi (Cøliaki) eller mælkeallergi – så er det her måske en opskrift de kan bruge – så de også kan nyde godt af julegodterne.

Opskriften!

60-70 stk.

  • 85 g kokossukker
  • 50 g kokosolie
  • 1 stk æg
  • 75 g mandelmel
  • 75 g finax glutenfri melmix (blå eller rød)
  • 1/4 tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1/4 tsk stødt hvidt peber
  • 1 knivspids hjortetaksalt

Fremgangsmåde:

  1. Rør kokosolie og kokossukker sammen.
  2. Tilsæt nu ægget og rør det sammen.
  3. Bland mel, krydderier og hjortetaksalt sammen i en anden skål
  4. Tilsæt tørrevarene, og rør dejen godt sammen.
  5. Rul nu dejen i pølser og skære den størrelse pebernødder du vil have.
  6. Rul pebernødderne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag dem nu i 10-12 min. ved 200 grader.
  8. Når de er færdige, skal du køle af og derefter er de klar til servering. De skal opbevares i en kagedåse.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!