Risengrød med smør/kanel stegte æbler!

Glædelig 1. December.

Som jeg nævnte for jer på min facebook side og instagram side i går, så overvejer jeg at lave en julekalender til jer, hvor i får en ny juleopskrift hver dag fra den 1.-24. december, altså en ny opskrift hver dag! Der var en masse positiv tilbagemeldinger, så tror jeg gør det. Laver en ‘Helenes sunde køkken Julekalender til jer!

I dag er det 1.December og vi starter med en ganske almindelig risengrød serveret på en lidt anden måde.

Her i hjemmet elsker vi risengrød, men synes også det er lidt sjovt at prøve at servere den på lidt andre måder. Hjemme ved min mor har vi tit fået frisk æble oven på risengrød, så skulle da lige prøve og lave en blanding af æbler, kanel og kokossukker.

Kokossukker er lidt sundere end raffineret hvidt sukker. Kokossukker får ikke dit blodsukker til at stige på samme måde så almindelig hvid sukker.

Kokossukker kan købes i dagligvare butikker. Jeg købte mit i Kvickly fra Urtekram.

Opskrifter!

Til 4 personer:

Risengrød:

 • 160 g grødris
 • 2,5 dl vand
 • 1 liter sødmælk, letmælk eller skummetmælk (personligt selv synes jeg det skal koges på sødmælk).
 • Lidt salt

Æblerne:

 • 2 stk æbler
 • 20 g smør
 • 2 tsk kanel
 • 2 spsk kokossukker

Fremgangsmåde:

Grøden:

 1. Sæt vandet over og koge.
 2. Når det koger tilsætter du risene og mælken.
 3. Få det op og koge og derefter skruer du ned for varmen og lad det så stå og småsimre i 45-60 min.
 4. Rør i det engang imellem
 5. Når det tykner tilsætter du lidt salt og lader det koge færdig.

Æblerne:

 1. Skære æblerne i tynde skiver.
 2. Smelt smør og kokossukker på en pande.
 3. Tilsæt kanel og æblerne og lad dem nu stege møre.
 4. Servere nu risengrød sammen med æblerne – og eventuel en klat ribsgele.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!