Indisk Daal med græskar!

Indisk Daal med græskar!

Endnu en lækker og nem vegetarret! Lad os spare lidt på kødet og lad os få lidt lækkert fra bønner, linser og bælge!

Indisk daal er en lækker ‘Linsesuppe’ med masser af smag.Den ser ikke ud af meget, men den vinder virkelig på sin smag. Jeg prøvede at tilsætte græskar for at give det lidt mere fylde.

Du kan spise Daal eller Dahl som den er, eller spise den sammen med lidt brød. Jeg toppede bare min daal med skyr, lidt bagt græskar og tomater. Så lækkert!

Prøv også min Sød kartoffel/porre suppe med hvidløgs bagt broccoli – Find opskriften her!

Opskriften på Daal!

Til 4 personer.

  • 200 g røde linser
  • 350 g græskar i tern
  • 2 spsk rapsolie
  • 15 g ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk koriander
  • 1/2 spsk kardemomme
  • 6 dl vand
  • 2 grøntsagsbouillon terninger
  • 1 ds hakket tomater
  • Smag til med salt og peber – hvis det er nødvendigt!

Fremgangsmåde:

  1. Vask og rens græskarret – og skær det i tern!
  2. Skræl ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet.
  3. Skræl hvidløgene og pres dem i et hvidløgspresser.
  4. Varm olien op tilsæt ingefær, hvidløg og karry og brænd karry’en af.
  5. Tilsæt græskarret, spidskommen, koriander og kardemomme og rør det godt sammen.
  6. Tilsæt nu vand, hakket tomater og grøntsagsbouillon terningerne.
  7. Hæld linserne op i en sigte og vask dem godt.
  8. Hæld dem nu ned til alle de andre ingredienser – og rør det hele godt sammen.
  9. Det skal nu stå og passe sig selv de næste 45 min.
  10. Når det er færdigt – kan du servere det i skåle toppet med lidt skyr, bagt græskar og cherry tomater.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!