Boller i karry – lavet kun på kød og grøntsager!

Boller i karry – lavet på kun kød og grøntsager!

En ret lavet på kun på kød og grøntsager!

Kan godt være det lyder ret kedeligt – men hold nu op det smager godt! Blomkåls/broccoli ris er virkelig næsten som at spise almindelig ris  – konsistensen  er som ris. Har du prøvet det?

Havde min mor og lillesøster til aftensmad – og de var vilde med det. Anna-Olivia var og så vild med det, og spiste rigtig godt (havde kogt lidt fuldkorns nudler til hende og så).

Opskriften på kødbollerne og karrysovs!

16 stk.

  • 400 g kyllingkød
  • Salt
  • Peber
  • 1 stk løg
  • 2 stk pærer
  • 4 spsk Quinuamel
  • 1 æg
  • 3/4 dl minimælk, mandelmælk eller soyamælk
  • 2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde:

  1. Rør kødet sejt med salt og peber.
  2. Skær løg i små tern og riv pærerne på den grove side af rivejernet!
  3. Rør nu løg, pærerne, mel, æg, mælk og chiafrø i kødet.
  4. Sæt nu farsen på køl i 30. min. så det kan stå og trække.
  5. Form nu kødbollerne og kog dem – til de er færdige (bollerne flyder ovenpå vandet, når de er kogt færdige).

Karrysovs:

  • 1/2 hokkaido græskar
  • 2 stk løg
  • 2 stk gulerødder
  • 2 stk pærer
  • 2-3 spsk karry
  • 1-2 spsk rapsolie
  • Salt og peber
  • 1 stk grøntsagsbouillon
  • 5 dl vand fra kødbollerne

Fremgangsmåde:

  1. Rens alle grøntsagerne – vask græskarret (skallen kan godt bruges), skæl gulerødderne og løgene.
  2. Skær løg, græskar, gulerødder og pære ud i tern.
  3. Varm olien op og brænd så karry’en af.
  4. Hæld grøntsagerne i gryden og brun dem af.
  5. Hæld nu væden ved og tilsæt bouillon terningen.
  6. Lad det nu stå og simre i 30 min. til grøntsagerne er møre.
  7. Blend grøntsagerne med en stavblender, og smag derefter sovsen til med salt og peber.
  8. Tilsæt kødbollerne – og lad dem stå og koge lidt med.

Opskrift på blomkål/broccoli ris!

Til 4 personer

  • 1 lille blomkål (3-400 g)
  • 1 lille broccoli (3-400 g)
  • Rapsolie
  • Salt og Peber
  • Lidt Garam masala

Fremgangsmåde:

  • Vask blomkål og broccoli.
  • Riv det på den grove side af rivejernet! Brugte rivejernet på min foodprocessor.
  • Hæld nu det hele ud på en bradepande med bagepapir.
  • Vend det rundt med lidt olie, salt, peber og garam masala.
  • Sæt det i ovnen ved 180 grader i 15-20 min.
  • Servere nu det hele sammen – og top det evt. med lidt vindruer.

Velbekomme!

Husk at I kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – uden en masse reklamere. App’en indeholder lidt over 200 opskrifter og koster KUN 49 kr. Den bliver ofte opdateret med nye opskrifter. Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til min app.