Græskar/tomatsuppe!

Græskar/tomatsuppe!

Efteråret er over os, og det betyder suppe tid! Jeg elsker suppe – især fordi man kan lave det på en masse lækre grøntsager.

Suppe er en rigtig god måde at få tøm køleskabet på – og derfor og så rigtig god ret til #stopmadspild.

Jeg har lavet denne græskar/tomatsuppe hvor der og så kom lidt æble i. Den blev toppet med skyr, persille og en rest kyllingdeller jeg havde i køleskabet. Nu har jeg så og så mad til de næste par dage – Mmmmmm dejligt med engang varm suppe i det her triste vejr. Men jeg elsker nu efterår – synes det er ret så hyggeligt 😀

Opskriften på suppen!

Til 4 personer

 • 1/2 hokkaido græskar
 • 500 g tomater
 • 1,5 stk æble
 • 2 stk rødløg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 spsk rapsolie
 • 2 spsk karry
 • 1 grøntsagsbouillon terning
 • Salt + Peber
 • 800 ml vand

Fremgangsmåde:

 1. Fjern kernerne fra græskarret og vask det grundigt (skallen kan godt bruges).
 2. Skær tomaterne i kvarte, fjern kernehuset i æblerne og snit løg og hvidløg.
 3. Varm olien op i en gryde og brænd nu karryen af – tilsæt løg og hvidløg og brun det af.
 4. Tilsæt græskar og tomaterne og lad det stå og svits lidt.
 5. Tilsæt vand og bouillon terningen. Lad det nu stå og simre under låg i 30 min.
 6. Når suppen har stået og simret, blender du den med en stavblender.
 7. Blend den fin og ensartet.
 8. Smag den nu til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt sukker som forstærker smagen.
 9. Servere den nu med lidt skyr og persille og evt. en rest kyllingdelle.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – uden en masse reklamere. App’en indeholder lidt over 200 opskrifter og koster KUN 49 kr. Den bliver ofte opdateret med nye opskrifter. Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til min app.