Gulerodskage med dadel/chokolade glasur!

Gulerodskage!

Gulerodskage med dadel/chokolade glasur!

En virkelig lækker og svampet gulerodskage – lavet på kun 10 ingredienser, som du kan købe i alle dagligvare butikker!

Den er glutenfri, mælkefri og fri for raffineret sukker!

Den er virkelig nem og lave, da det hele skal blendes sammen.

Anna-Olivia har godkendt kagen – hun spiste 1 stykke og bad om et mere, fik hun nu ikke;-)

Hvis du heller vil have ostecreme på kagen, så kan du tag opskriften fra squashkagen!

Gulerodskage!

Opskriften på gulerodskagen!

Til 8-12 stykker

Kagen:

  • 3 æg
  • 120 g ‘juicy’ dadler (ca. 10 stk.)
  • 70 g Glutenfri havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g gulerødder

Glasur:

  • 100 g ‘juicy’ dadler
  • 30 g kokosolie
  • 1 spsk kakao
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk kanel

Fremgangsmåde:

  1. Put æg, dadler, kanel, bagepulver og rapsolie i en foodprocessor, og blend det hele godt sammen.
  2. Blend havregrynene til mel i en minihakker.
  3. Put melet i dejen og blend dejen godt sammen.
  4. Hæld nu dejen op i en form med bagepapir – den skal være 15*15 cm
  5. Bag kagen i 18 min. ved 180 grader.
  6. Når kagen er bagt færdig, skal den lige køle af.
  7. Imens kan du lave glasuren.
  8. Put dadler, kokosolie, kakao, vand og kanel i en gryde.
  9. Varm det op og lad det stå og simre lidt.
  10. Tag nu din stavblender og blend det så det ligner glasur.
  11. Smøre det på den afkølede kage og lad den nu stå lidt, så den kan samle sig.
  12. Servere kagen til en god kop kaffe/the.

Velbekomme!

Gulerodskage

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på app’en – uden en masse reklamer! Min app indeholder nu lidt over 200 opskrifter på sunde hverdagsretter med mere grønt og sundere alternativer på søde sager. Tryk  på billedet nedenunder og kom direkte ind til min app!