Linse Lasagne!

Linse Lasagne!

Køleskabet skulle tømmes og vi havde ikke lige noget hakket kød – så det hakkede kød, blev byttet ud med 200 gram rød linser.

Her hjemme kan vi godt lide og have et par dage med kødfri aftensmad, og må sige denne lasagne blev ret så lækker. Den blev lækker cremet, fordi jeg tilsat en buko flødeost. Synes det er ret sjovt og eksperimenter med nogen retter uden kød.

Jeg lavede endnu en salat med grønkål, fordi det var det jeg havde i køleskabet. Så fik brugt en masse rester i dag – og har det så godt når jeg får brugt mine varer, man burde tømme køleskabet noget oftere 😉

Vegetarisk lasagne kan godt blive et hit her hjemme ved os!

Prøv og så opskriften på – falafler med dild og ærter – Find opskriften her!

Opskriften på lasagne!

Til 4 personer

Sovs:

  • 200 g røde linser
  • Smør eller olie til stegning
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g gulerødder
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 1 ds. hakket tomater (400 g)
  • 1/2 liter vand
  • 200 g. Grøn buko flødeost
  • Smag til med salt og peber

Derudover:

  • 8-10 fuldkorns lasagneplader
  • 100 g revet mozarella

Fremgangsmåde:

  • Hæld de røde linser op i en sigte og vask linserne rigtig godt.
  • Lad dem stå og dryppe af.
  • Skræl løg, hvidløg og gulerødderne.
  • Snit løg og hvidløg – varm smør/olie op i en gryde og tilsæt løg og hvidløg og brun dem af.
  • Riv gulerødderne og tilsæt dem i gryden.
  • Hæld de hakket tomater, vandet og flødeosten i gryden og tilsæt og så linserne. Rør det hele godt sammen.
  • Vask spinaten og hak den, og put så også det i gryden.
  • Lad nu det hele stå og småsimre i 30 min.
  • Samle lasagnen – sovs først, så plade, så sovs osv.
  • Drys ost over den og bag den nu i 20-25 min. ved 180 grader.
  • Lad den trække i 5-10 min. og servere den derefter sammen med en lækker salat.

Opskriften på salaten!

4 personer

  • 4-5 blade grønkål
  • 1 æble
  • 1 appelsin
  • Saften fra 1/2  appelsin
  • Lidt lys balsamico eddike
  • Kværnet salt og peber
  • Syltet rødløg
  • 50- 100 g Puck fetaost

Fremgangsmåde:

  • Rengøre og hak grønkålet.
  • Fjern kernehuset fra æbler og skrællen fra appelsinen, og skær begge frugter i tern.
  • Vend grønkålen sammen med frugten, appelsinsaft og balsamico eddiken.
  • Hæld det over i en skål.
  • Smuldre fetaosten over salaeten og læg syltet løg oven på.
  • Kværn salt og peber over salaten – og den er nu klar.

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – uden en masse reklamere. App’en indeholder lidt over 200 opskrifter og koster KUN 49 kr. Den bliver ofte opdateret med nye opskrifter. Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til min app.