Torsk, blomkål og bacon!

Mere fisk på menuen – Ja tak! Jeg vil meget gerne spise mere fisk – derfor prøver jeg at få lidt mere fisk ind i hverdags retterne.

Da Mads er sømand, var han været ude og sejle her sidste uge, der havde de fået serveret torsk med blomkålsris, og det synes han vi skulle prøve og lave – så det gjorde vi. Jeg lavede også lige en lækker salat til med råsyltet gulerødder i.

Anna-Olivia fik også lidt af det, men hun var ikke så vild med det – så hun fik falafler fra den anden dag og fuldkorns pastaer med ketchup. Så var hun glad 😉

Hvis du synes torsk er for dyrt, så kan du og så vælge at bruge Sejfilet eller Kullerfilet!

Du kan og så prøve mine ‘ufoer’ med fisk og grønt – de er meget børnevenlige. Find opskriften her!

Opskriften til Blomkålsris!

4 personer

  • 1 stk blomkål
  • 1 bdt persille
  • 2 fed hvidløg
  • Saften fra 1/2 lime
  • 2 spsk olivenolie eller rapsolie
  • 100 g edamammebønner
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Hak persille, hvidløg og olie sammen med lidt salt og peber
  2. Riv blomkålet  på rivejernet og vend lime saften rundt i blomkålet.
  3. Kog noget vand og hæld over edamammebønnerne.
  4. Hæld vandet fra bønnerne og vend nu det hele sammen.
  5. Lad det stå og trække mens du laver fisken og salaten.

Opskriften på salaten med råsyltet gulerødder!

4 personer

  • 4 blade grønkål
  • 1/2 spidskål
  • 2 store gulerødder
  • 2 figner
  • 2 spsk sesamfrø

Dressing til gulerødderne:

  • Saften fra 1 citron
  • 3 tsk lys Balsamico eddike
  • 1,5 tsk honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

  1. Rør dressingen sammen
  2. Skræl gulerødderne og lav tynde skiver af dem på et mandolinjern.
  3. Vend dem nu sammen med dressingen og lad dem stå og trække 15-20 min.
  4. Snit grønkålen og spidskålet.
  5. Skær fignerne i skiver.
  6. Rist sesamfrøene lidt på en tør pande.
  7. Vend nu kålen sammen, vend gulerødderne og fignerne i og hæld resten af dressingen over salaten.
  8. Drys sesamfrøene over og salaten er klar!

Opskriften på Torsken!

Til 4 personer

  • 500 g torsk
  • 150-200 g bacon
  • 1 glas grøn pesto
  • 1/2 dl solsikkekerner

Fremgangsmåde:

  1. Rist bacon lidt på panden.
  2. Læg torsken i et ovnfastfad og smør pesto på torsken.
  3. Drys det let stegt bacon over torsken, og bag det nu i en forvarmet ovn på 180 grader i 10-12 min.
  4. Rist solsikkekernerne på en tør pande.
  5. Drys de ristet solsikkekerner over fisken.
  6. Nu er det hele klar til servering og i kan spise med god samvittighed 😉

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – hele 200 opskrifter på sundere hverdags retter med flere grøntsager og sunderealternativer på søde sager. Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til app’en.