Falafler med ærter og dild og en lækker efterårs salat!

Falafler med ærter og dild og en lækker efterårs salat!

Der er en masse snak om at vi skal til og spise lidt mindre kød, for at skåne vores klima. Jeg elsker selv kød, men er også ret vild med de vegetariske retter, så jeg vil sagtens kunne skære noget af kødet væk fra min kost.

Derfor har jeg været i køkkenet og prøve lidt vegetariske retter. Har f.eks. lavet disse lækre ‘Falafler med ærter og dild’ og dertil en lækker efterårs salat med: Grønkål, rødbeder, græskar og rugbrøds krotoner.

Falafler har jeg altid været stor fan af, de er fyldt med smag også knaser de dejligt, de får den sprøde stegeoverflade ligesom kød.

Hvad for en vegetarisk ret er din ynglings?

Prøv også mine falafler med gulerod og spinat – Find dem her!

Opskrift på falaflerne!

25-30 små stk.

  • 200 g tørret kikærter (sætte i blød natten over)
  • 150 g grønne ærter
  • 1 bdt dild
  • 1 god håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 æg
  • 1 dl vand eller mandelmælk
  • 2 tsk Chiafrø
  • 2 tsk loppefrøskaller
  • Rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Sæt kikærterne i blød natten over.
  2. Næste dag skyller du kikærterne godt i en sigte.
  3. Hæld dem op i en foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser.
  4. Blend det godt så det bliver en fin ‘fars’
  5. Lad det stå og trække i 10 min. tid.
  6. Varm derefter en stegepande op med olie på.
  7. Form små falafler og steg dem på panden.
  8. Lad dem på en god sprød overflade på begge sidder.
  9. Når de er færdig stegt, tager du dem af panden.

Efterårs salat

Opskriften på efterårs salat!

Til 4 personer

  • 6 store blade grønkål

Dressing:

  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk hvid Balsamico eddike
  • 1 tsk honning
  • 1/4 tsk stødt kardemomme

Topping:

  • 2 Rødbede
  • 1/2 Hokkaido græskar
  • 3 skiver rugbrød
  • Rapsolie
  • Salt

Fremgangsmåde: 

  1. Skær rødbeden og rens hokkaido græskaret.
  2. Tag et mandolinjern og skær rødbeder og græskar i meget tynde skiver.
  3. Skær rugbrødet ud i tern.
  4. Tag 3 bageplader med bagepapir og vend rødbede, græskar og rugbrød med olie og salt på hver deres bageplade.
  5. Varm ovnen op på 180 grader (varmluft) og bag nu alle 3 ting i 15-20 min.
  6. I mens kan du hakke grønkålen – husk og fjern stilken i bladene, den er ikke så sjov.
  7. Put det hakket kål i en pose og lav dressingen.
  8. Hæld dressingen i posen og ryst det godt sammen.
  9. Hæld nu grønkålen op i en skål.
  10. Lad rødbederne, græskarret og rugbrøds krotonerne køle lidt af, og put dem derefter oven på grønkålen.
  11. Servere falaflerne og salaten sammen, hvis du har nogen børn der skal spise med – så kan du koge lidt fuldkorns pastaer til dem!

Velbekomme!

Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Helenes sunde køkken! Her får i alle mine opskrifter samlet et sted og det er uden en masse reklamer. Tryk på billedet nedenunder og kom direkte ind til app’en! Den koster kun 49 kr. og det er KUN et engangsbeløb!