Hår er ikke bare hår!

Pletskadethed

Hår er ikke bare hår!

Pletskaldethed – en del af mit liv!

I går på dr 1 sendte de Sundheds magasinet! som handlede om pletskaldethed eller Alopecia areata! Se programmet her: Når håret falder af!

Dette program fik mig lyst til at fortælle min historie – for ja jeg lider af pletskaldethed – og i en alder af 23 år mistede jeg ALT mit hår. Det var en mega hård tid – for nej hår er ikke bare hår. Hår er ens identitet. Efter jeg delte et billede på min instagram om sygdommen, er jeg overrasket over hvor mange der lider af denne sygdom!

Min Historie!

I starten af 2012 fandt jeg en lille bar plet i mit hår, jeg tænkte ikke så meget over det. Men en aften sad jeg så og rodet lidt i mit hår, og fandt da flere pletter – jeg gik lidt i chok og tænkte, hvad er nu det??

Næste dag ringede jeg til min læge og fortalte det, jeg fik en tid og et par dage efter kom jeg til læge. Hun kigge lidt på det – og sagde så: ‘det er meget normalt for en pige i din alder og tabe lidt hår!’ Jeg måbede og tænkte så lidt – ‘nårh ja hun er jo læge’ – så hun ved nok hvad hun snakker om.

Efter noget tid tabte jeg mere og mere hår. kunne børste mit hår, fjerne en masse og børste igen og gør det samme. Tog til lægen igen og sagde så – det her er altså ikke normalt.

Hun henvendte mig til en hudlæge, som så kunne fortælle mig at jeg led af Alopecia areata. Han kunne fortælle mig at enten mistede jeg kun det hår jeg havde mistet eller også kunne jeg risikere at miste alt mit hår 🙁 Men han startede med at give mig nogen hormoner jeg skulle smøre på pletterne. Det hjalp overhovedet ikke. Så fik jeg 3 gange behandlinger af binyrebarcomon ved ham, det hjalp heller ikke.

Så han kunne intet gør, alt mit hår faldt stille og roligt af og jeg kunne intet gør. i September 2012 havde jeg mistet storset ALT mit hår, også øjenbryn og øjenvipper. Det var en virkelig hård tid, da jeg gik i uvished om mit hår nogensinde kom igen :-/

Pletskadethed

Jeg fik en paryk og 2 tørklæder/hatte. Gik aldrig med parykken, da den var varm og ubehagelig at have på. Så gik rigtig meget med mine tørklæder/hatte.

Som tiden gik, begyndte mit hår stille og roligt at komme igen, men der gik virkelig mange år – før jeg smed tørklædet/hatten. Var flov over og vise mit skaldede hoved – selvom det burde man jo ikke være!

Men efter et par år som skaldet var jeg klar til at smide hatten, for der var det meste af mit hår kommet igen. Jeg fik alt mit hår igen i 2015 og fik mit lang hår igen! Men efter jeg havde født og ammet, kom der nye pletter. Jeg gik lidt i chok – da jeg virkelig var bange for at alt mit hår skulle ryge igen. Men det forblev kun ved pletter – heldigvis. Men mistede også mine øjenbryn, som jeg så valgte at få tatoveret på sidst på året i 2017.

Jeg håber min historie kan hjælpe nogen af jer – kom endelig med spørgsmål – hvis i har nogen! Så vil jeg se om jeg kan svar på dem.

Mit tørklæde jeg altid gik med!

 

Da mit hår begyndte at komme tilbage!

Da jeg fik lidt længde på mit hår, fik lidt krøl – har ellers altid haft glat hår.

 

Mine øjenbryn som jeg fik tatoveret – og ikke har fortrudt!