Kyllingspyd lækre og saftige!
Kyllingspyd med grønt tilbehør – er mad lige efter mit hjerte, prøv lige og se alle de lækre farver. De gøre bare et eller andet – det der med at vi spiser med øjnene passer bare.
Jeg lavede alt dette på grillen, men det kan da heldigvis og så tilberedes i ovnen.
Når man laver spyd, bestemmer man jo helt selv hvad man vil have på spyddet. Jeg lavede spyd med marineret kylling, peberfrugt, løg, sweet potatoes og frisk ananas – en virkelig lækker kombination.
Som tilbehør fik vi bagte bønner og bagt rød spidskål.
Opskriften!
6 stk. kyllingspyd.
Marinade til kyllingen.
- 15 stk soltørret tomater i olie
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk sukker
- 1/2 dl god rapsolie
- Salt
Spyd:
- 650 g marineret kyllingbryst
- 600 g sweet potatoes
- 1 stk rød peber
- 2 løg
- 1/2 frisk ananas
- Lidt olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Lav marinaden ved at putte det hele i en mini hakker.
- Blend det godt sammen.
- Skær kyllingen ud i gode stykker (6 stykker af hver bryst).
- Put dem i en pose sammen med marinaden, og lad det gerne ligge et par timer på køl og trække. Eller endnu bedre hvis de kan trække til næste dag.
- Når kyllingen er klar, kan du skær grøntsagerne/frugten i tern.
- Put grøntsagerne i en pose og vend dem i lidt olie, salt og peber
- Sæt nu kød og grønt skiftevis på spydene.
- Læg dem på grillen, og vend dem efterhånden. Hvis du vil have dem i ovnen, så bag dem i 20-25 min. ved 180 grader (varmluft).
- Som tilbehør fik vi bønner, som jeg vendte rundt i resten af marinaden fra kyllingen og rød spidskål som jeg skar i kvarte, penslet dem med lidt olie og dryssede salt og peber over og grillede dem så til de var møre.
- Når spydene, bønnerne og kålen er færdig – så kan der serveres lækker mad til familien.
Velbekomme!
Prøv og så mine Pirogger med kylling – Find opskriften her!