Nyd din mælk!

dsc_0380-2

[Sponsoreret af Mejeriforeningen]

logo-duo

Det kan godt være at jeg laver Laktosefri/mælkefri opskrifter – Men jeg ELSKER mælk.

….Og  jeg ved at mælk kan skabe store diskussioner – og det er jeg egentlig ikke interesseret i.

Mælk har altid været en del af min barndom – jeg fik mælk til min morgenmaden, skolemælk og mælk til min aftensmad. I dag drikker jeg en del minimælk eller skummetmælk – der er ikke noget bedre end et glas iskoldt mælk 😀 Jeg vil til en hver tid, mene at mælk er en sund og naturlig drik til os mennesker. Jeg elsker især en god cafe latte med rigtig meget mælkskum – Mælkeskum er det bedste ved en cafe latte – jo mere skum jo bedre er den 😉

En ret jeg virkelig elsker, hvor hovedingrediensen er mælk – er Risengrød. Nu er det efterår og det er helt sikkert tid til risengrød meget snart.

Anna-Olivia får havregrød hver morgen kogt på sødmælk og rørt op med 2-3 smørklatter. Anna-Olivia er en lidt lille pige – og da hun var til 1 års tjek for et par uger siden, fik jeg af vide at hun meget gerne måtte på nogen fede mælkeprodukter, så hun kan tag lidt på.

Mælk indeholder en masse vitaminer og mineraler – faktisk er mælk en af de fødevarer der indeholder flest forskellige næringsstoffer i samme produkt. Mælk indeholder f.eks. calcium – som er nødvendigt for at vedligeholde dine knogler og tænder. Derud over indeholder mælken også B12 vitaminer, B2 vitaminer,  Phosphor, Kalium og Jod.

Se mere på deres Facebook side: Mælk for livet.

Elsker du og så mælk? 😉

Opskrift på chokolade granola – med iskold mælk!

dsc_0387-2

dsc_0391-2

Granola til 4 personer:

 • 2 dl havregryn
 • 1 dl mandler
 • 1 dl groft hakket cashew nødder
 • 1 dl Quinoa

Den søde marinade’:

 • 1 Banan
 • 8 ‘juicy’ dadler
 • 2 spsk kokosolie
 • 2 tsk kakao

Når det er bagt: 

 • 1 dl kakaonips røres sammen med den afkølet granola.
 • Måske lidt banan eller friske bær eller frisk frugt.
 • Iskold mælk
 • …. Og en cafe latte eller kaffe med mælk 😉

Fremgangsmåde:

 1. Rør alle de tørre ingredienser sammen.
 2. Put ingredienserne til ‘marinaden’ i en foodprocessor og blend det godt sammen.
 3. Rør ‘marinaden’ i de tørre ingredienser (brug klør fem, det er nemmest).
 4. Fordel det nu på en bageplade med bagepapir – bag det i 10 min. ved 180 grader varmluftovn og vend derefter rundt i det, og bag det endnu 10 min. Hold øje med det, så det ikke bliver sort. (Det dufter seriøst af chokoladekage når du bager det).
 5. Tag det ud af ovnen når det er færdigt, og lad det så køle af. Det bliver knasende når det bliver koldt.
 6. Når det er køle af, så vend kakaonips i.
 7. Servere det nu sammen med banan, friske bær og ISKOLD mælk <3

Velbekomme <3

maelk-for-livet

…. Og mælken bliver til kakao – ligesom hvis du spiste choko pops 😀