Madpakker og skolestart!

dsc_0297-2

[Sponsoreret af Mini Babybel]

Sommerferien er snart ovre – og det betyder skolestart for rigtig mange børn.

Det betyder også, at vi skal til at lave en sund og nærende madpakke til vores børn igen! Hmm. Jeg elsker selv at lave madpakker med små snack og lækre overraskelser, men det har jo for det meste været til mig selv! Derfor ærgrer det mig faktisk lidt, at jeg ikke skal lave madpakke til Anna-Olivia, da de får mad i vuggestuen… 🙁

Men men men, så er det da dejligt at jeg har muligheden for at inspirere jer til en lækker og nærende madpakke!

Som de gamle altid har sagt; For at kunne lære, skal der også sund og nærende mad indenbords! – derfor er det vigtigt at dit barn får noget han/hun kan arbejde med og holde energien i gang.

For at lave en sund og nærende madpakke til dit barn, så sørger altid for at madpakken indholder:

  • Brød (Rugbrød eller en fuldkorns bolle) eller en anden slags stivelse, såsom fuldkorns pasta eller ris.
  • Grønt – og gerne meget af det.
  • Pålæg – såsom æg, fisk, ost eller kødpålæg
  • Fisk – mindst 1 slags fiske pålæg.
  • Frugt – det friske og søde.

For at få alle elementer ind i madpakken, uden det bliver en kæmpe madpakke, som ser fuldstændig uoverskuelig ud for dit barn. Så lav for eksempel en børnevenlig salat,som indeholder flere af de nødvendige ting.

I stedet for det kedelig pålæg vi kan købe i skiver, så giv dem: kyllingelår, kogt æg, fiskefrikadeller, frikadeller, hjemmelavet humus o.s.v. med i madpakken. Måske nogen af aftensmads resterne vil skabe glæde ved dit barn næste dag.

Jeg ved i hvert fald fra mig selv – at rester var noget af det bedste, som man kunne få med i madpakken. Men nu skulle der heller ikke meget til at slå 2 skiver rugbrød med smør og kedelig pålæg 😉

dsc_0307-2

Sidst på dagen hvor dit barn måske er ved at være godt træt, så sørger for han/hun også har et lille mellemmåltid han/hun kan sætte tænderne i. For eksempel en mini babybel og frisk frugt – som udgøre et let og lækkert mellemmåltid. Mini babybel er 100% ost og de er uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Så du kan med god samvittighed sende sådan en lille ost med i dit barns madpakke.

Måske du er en af de stolte forældre, som har et barn der har første skoledag? Har du kameraet klar til denne store dag? Hvis ikke så prøv lykken og vind et GoPro Hero5 Black Kamera HER.

Du skal være velkommen til at kigge lidt rundt på min blog, er sikker på du vil kunne finde nogen lækre opskrifter til madpakken. ‘Sunde romkugler‘ eller ‘Mælkesnitter‘. Prøv og kig lidt rundt 😉