SnartForældre.dk!!

Helene Andersen Sprogøes billede.

[Sponsoreret af Snartforældre.dk]

Op mod 20% af alle par oplever perioder med nedsat fertilitet, og i en fjerdedel af tilfældesne ved man ikke hvorfor.

For 5 år siden prøvede Daniel og jeg at blive gravide, men i det halve år vi prøvede skete der ikke noget. Hver gang jeg var sikker på der var noget, var det ene negative graviditets teste der kom ud af det. Jeg blev virkelig ked af det hver gang, og jeg var bange for at vi ikke kunne få børn.

Da der var gået et halvt år uden der skete noget, stoppede vi med at forsøge, for jeg skulle have HPV-vaccinen og der må man IKKE blive gravid imens.

Efter jeg havde fået HPV-vaccinen, gik der yderligere et halvt år, og jeg blev kaldt ind til mit 2-årig underlivs tjek. I december 2014 fik jeg af vide at jeg havde celleforandring i underlivet, men at det ikke var ensbetydning med, at jeg var ved at få kræft, så jeg skulle bare til 1 års tjek året efter – sidst i år 2015.

Oktober 2015 var jeg inde og få mit ‘Skrab’ fra underlivet, og jeg skulle nu vente en uges tid, før jeg fik af vide om der var noget. 1 uge efter fik jeg svar, og min celleforandring var væk! 🙂 Efter denne positive nyhed, snakkede jeg med Daniel om at smide p-pillerne, for jeg var klar til at få børn. Daniel var ikke helt med på den til at starte med – men jeg trøstede ham med, at der nemt kunne gå et ½ år – 1 år før der skete noget -Ligesom sidst vi prøvede! Og jeg skulle bare være sikker på, at jeg kunne få børn, ellers var jeg klar til at vi skulle have hjælp til det.

Sidst i Oktober i år 2015 smed jeg p-pillerne – og tænkte endelig ikke så meget over det, som første gang vi prøvede. Men hold nu op – efter jeg havde smidt tankerne på hylden om en graviditet, så skal jeg lige love for det gik hurtigt. Den 3 december 2015 stod jeg med en positiv graviditets test!! ‘SAY WHAT!!!’ Kunne ikke være i mig selv og gik helt i panik.

Helene Andersen Sprogøes billede.

Helene Andersen Sprogøes billede.

I dag er mor til Anna-Olivia, som bliver 1 år den 11. August.

Jeg er så evig taknemmelig for, at jeg har fået denne chance og er blevet mor til et lille menneske – og ønsker virkelig at alle kvinder/mænd skal have denne oplevelse, da det er noget af det størteste i verden at blive forældre.

Derfor vil jeg opfordre dig til at gå ind på Snartforældre.dk’s hjemmeside og tilmeld dig deres spørgeskema.

Ved at deltage i projektet hjælper du forskerne og andre kvinder med at finde ud af, hvordan man nemmere bliver gravid. Kvinder, der forsøger at blive gravid af naturlig vej, kan bidrage med viden og dermed hjælpe par, der har svært ved at få børn.

Projektets formål er:

  • Om livstil kan gå ind og påvirke kvindernes chance for at blive gravide.
  • Om livstil kan påvirke mænds fertilitet.
  • Om hormonforstyrrende stoffer kan påvirke evnen til at blive gravid.

Hvis du deltager i undersøgelsen bliver du bedt om at udfylde et detaljeret basis spørgeskema, om din kostvaner samt et kort opfølgningskema hver anden måned. Dette vil du modtage i højst et år eller indtil du bliver gravid.

Forskere har indtil videre fundet ud af, at mange kvinder ikke får nok folinsyre mens de prøver at blive gravide. Folinsyre øger muligheden for at blive gravid – og kan findes i grønne grøntsager (broccoli, spinat, grønkål), brød og kornprodukter.

Så du må heller komme igang med at lave nogen af mine opskrifter, da mange af mine opskrifter indeholder broccoli og frisk spinat.

Prøv f.eks.

Broccoli Toast

Broccoli boller

Spinatvafler med farverig salat og oksekød

Ja, du kan jo prøve og kigge lidt rund på bloggen – der er mange lækre opskrifter, med fokus på flere grøntsager i hverdagen.

Men for at deltage i undersøgelsen kan i læse mere her.

*OVER AND OUT*

Helene Andersen Sprogøes billede.