Madpakke burger med surprise! The SuperCheese #2!

dsc_0320-2

dsc_0321-2[Sponsoreret af mini babybel]

Som jeg nævnte i tidligere oplæg – så elsker vi ost her hjemme.  Jeg er ikke hellig når det gælder ost , så derfor elsker vi både den fede af slagsen og den ‘sundere’ af slagsen. Jeg vil ikke kunne undvære ost i min hverdag. Men jeg kender en der elsker ost endnu mere end mig, og det er min svigerinde Annlil. Hun spiser endda skimmel ost! – det er nok en af de oste, som jeg ikke er så vild med.

Annlil og jeg elsker mini babybel, og det er der en god grund til, da de små runde oste i rød voks – er uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler og så er de 100% ost.

Mini babybel er geniale til den lille sult, så brug den som formiddags snack eller eftermiddags snack sammen med lidt grønt eller frugt. Så får du både protein, calcium, kulhydrat, vitaminer og mineraler.

Annlil’s ostehjerne mente straks at jeg skulle lave en lækker opskrift, hvor ost skulle indgå, så der kom små ostebomber i den ret jeg skulle lave, så husk mini babybel ved siden af (vi er jo oste elsker). Vi snakkede lidt frem og tilbage om hvad jeg skulle lave, og der kom mange kreative ideer. F.eks. tærte med ostebomber, burger med ostebomber i bøffen, indbagte pizza’er  osv.

Men mit valg røg på ‘Madpakke burger med surprise’!

De kan bruges i madpakken, til picnic eller til fester.

Madpakke burger med Surprice!

dsc_0343

Lækre og luftige burgerboller 

9 stk.

 • 15 g gær
 • 3 dl lunkent vand
 • 1 æg
 • 1 tsk salt
 • 2 tsk sukker
 • 75  g havregryn (ca. 2 dl)
 • 100 g fuldkornsmel (ca. 2 dl)
 • 300 g hvedemel (ca. 4 dl)

Pensling

 • 1 æg
 • Valgfri frø/kerner

Fremgangsmåde:

 1. Rør gær, vand, salt og sukker sammen.
 2. Tilsæt ægget og rør igen.
 3. Tilsæt nu fuldkornsmel og havregryn og rør godt sammen.
 4. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt, når det er muligt.
 5. Lad nu dejen hæve 30 min.
 6. Når dejen har hævet, deler du dejen i 9 lige store stykker. (Hver bolle skal ca. veje 75 g).
 7. Rul bollerne flade og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 8. Lad dem hæve yderligere 30 min.
 9. Pensle bollerne med sammenpisket æg og drys frø/kerner over dem.
 10. For at kunne styrer bollerne, så de ikke bliver for høje i ovnen, så læg en bagerist over dem, så der er ca. 2-3 cm mellen bagepladen og risten.
 11. Bag nu bollerne i 12 min. ved 180 grader varmluftovn.
 12. Mens du bager bollerne kan du lave bøfferne.

Bøffer med surprise.

4 stk.

 • 300 g hakket oksekød 3-7%
 • 4 mini babybel eller 100 g revet ost
 • Salt og peber
 • Lidt rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:

 1. Del oksekødet op i 4 portioner (75 g).
 2. Form bøffer af kødet, læg osten/babybel på midten og pak den ind i kødet, så godt du nu kan.
 3. Krydder bøfferne med salt og peber
 4. Brun bøfferne af på en pande med olien.
 5. Sæt nu bøfferne i ovnen i 8-10 min. ved 180 grader (varmluftovn), så de kan blive stegt færdige uden at blive branket.

Når bollerne og bøfferne er færdige, kan du fylde din burger med det du har lyst til.

Jeg fyldte min burger med ketchup, spinat, bøf og agurk. Kunne sagtens have mere i, men den skal jo også være til at styre, hvis man har den med i madpakken. Så hvis du vil have mere grønt, så lav nogen grøntsagsstænger  som du kan få ved siden af.

-Velbekomme-

Husk at du kan vinde et GoPro Hero5 Black Kamera på mini babybel’s hjemmeside. (Deltag Her).

dsc_0354-2