Kanelkage med dadel/kaffe glasur!

dsc_0240-2

dsc_0244-2

En lækker og svampet kanelkage – uden gluten og raffineret sukker.

Hvad siger i så?

Den er virkelig lækker og så er den så nem at lave.

Jeg viste ikke helt hvordan jeg skulle lave glasuren, for vil jo gerne undgå flormelisen. Så derfor prøvede jeg at lave den på dadler og kokosolie, og må sige den minder så meget, om den kaffe glasur der er på den alm. kanelkage.

12-15 stykker

Dejen:

  • 200 g ‘juicy’ dadler
  • 50 g kokosolie
  • 2 spsk stødt kanel
  • 2 tsk natron
  • 150 g fuldkornsrismel
  • ½ liter kærnemælk

Glasuren: 

  • 100 g ‘juicy’ dadler
  • 30 g kokosolie
  • 2 tsk kakao
  • 2-3 spsk frisk brygget kaffe

Fremgangsmåde: 

  1. Fjern stenene i dadlerne.
  2. Put dem i en minihakker sammen med kanel, kokosolie og 1 dl kærnemælk.
  3. Blend det til en ensartet masse.
  4. Hæld det nu op i en skål og tilsæt resten af kærnemælken.
  5. Rør det godt sammen og tilsæt fuldkornsrismel og natron.
  6. Rør dejen godt sammen og hæld det op i en form (25*15) cm dækket med bagepapir.
  7. Bag den nu i 30-35 min ved 180 grader varmluftovn.
  8. Når den er bagt færdig skal den køle af.
  9. Imens kan du lave glasuren.
  10. Fjern stenene fra dadlerne og put dem i en minihakker.
  11. Tilsæt kokosolie, kakao og kaffe.
  12. Blend det til en ensartet masse.
  13. Smør det på kagen, når den er kølet af.
  14. Servere helst kagen når den har trukket lidt, så smager den af mere 😉

– Velbekomme – 

Læs også ‘Kanelsneglekage uden raffineret sukker’.

Find alle opskrifterne på min app, hvor mine opskrifter er samlet.

app

dsc_0236

dsc_0249-2