Madplan uge 20 – med indkøbsliste!

Helene Andersen Sprogøes billede.

Det er ved at være længe siden, jeg har lavet en madplan med indkøbsliste til jer. Sidst jeg lavede en til jer var i uge 12, så 2 måneder siden ca. Men har haft min tvivl på, hvor mange af jer der egentlig bruger den? Er det nogen i gerne vil have, eller er det spild af tid at jeg sidder og laver dem?

Skriv gerne i kommentarfeltet, om det er GO eller NO GO. Tak på forhånd – men her kommer lige en madplan til jer alligevel.

En madplan med fokus på STOP madspild og flere grøntsager.

Derudover vil er der og så fokus på at spise varieret, så vi ikke får det samme hver dag.

Hvis retten står med rød, så tryk på retten, og du kommer lige ind til opskriften. Hvis ikke den står med rød, så kommer opskriften længere nede i dette indlæg.


Madplanen

Mandag: Ovnbagt laks med Quinoa-tomat salat

Tirsdag: Æggewraps med grønt og hytteost (vegetar)

Onsdag: Fyldte squash med kylling, grøntsager og broccoli fritter.

Torsdag:  Avokadoburger med sweet potatoes fritter.

Fredag: Kødboller i peanutbuttersovs med fuldkorns ris (eller Quinoa) og dampet broccoli.

Lørdag: Lørdags kylling (kyllinglår bagt i ovnen med krydderier) bønnefritter og guacamole.

Søndag: Evt. rester (Stop madspild). Hvis der ikke er rester, så hyg jer med engang sund take away.


Quinoa – tomat salat.

  • 1 dl Quinoa
  • 4 dl vand (til at koge Quinoaen i).
  • 6 Tomater
  • 1 bøtte cheasy fetaost
  • 2-3 forårsløg
  • 1 bundt asparges

Fremgangsmåde: 

  1. Kog Quinoaen i 10 min. i 4 dl vand med lidt salt.
  2. blanchere aspargesene i 2 min.
  3. Lad Quinoaen stå og trække lidt og lad den køle lidt af sammen med aspargesene.
  4. Rens forårsløgene og hak dem fint, skær tomaterne i både, og skær aspargesene i skiver.
  5. Vend nu quinoa, løg, asparges, tomater og fetaen sammen.

En nem og lækker salat der ikke tager særlig lang tid at lave. Hvis du gerne vil havde lidt mere grønt i, så vend lidt frisk spinat i.


Indkøbsliste

Kød

4 stykker fersk laks

400 g hakket kyllingkød

500 g hakket oksekød

4-500 g Hakket svinekød

800 g kyllinglår

Grøntsager

4 Squash

2 Porre

1 kg Rødløg

1 kg Gulerødder

Hvidløg

200 g frisk Spinat

4 stk. Avokadoer

2 stk. Agurker

8-10 stk tomater

3 Peberfrugter

1 bundt Asparges

4 Sweet potatoes

1 Mango

Frisk Ingefær

1 Lime

1 Bundt frisk koriander

2 stk broccoli

1 Citron

1 Chili

1 bundt forårsløg

1 pose frosne bønner

Mejeri

200 g revet ost

12 æg

1 liter skummetmælk, mandelmælk eller rismælk

1 bøtte Cheasy fetaost

500 g Cheasy hytteost

skyr

Diverse

1 dåse hakket tomater

Quinoa

Hampelmel (alm fuldkornsmel kan og så bruges).

Hampefrø (kan undlades).

Ketchup

Fiskesovs

Rød Karry pasta

Havregryn

1 dåse kokosmælk 400 ml

Crunchy peanutbutter

Fuldkorns ris (Quinoa kan og så bruges).

Saltet peanuts

Salt og peber

Rapsolie


Håber den kan bruges, og kom nu endelig med feedback på, om det er noget jeg skal lave igen fremover<3