Koldhævet Rabarberbrud!

rabarberbrud2

Hvorfor putte marmelade oven på sin ostemad? – Når den kan komme i brødet.

Rabarber sæsonen er over os – og de rabarber jeg har i min have, skal da ikke gå til spilde. I går aftes sad jeg og tænkte nøje over, hvad jeg skulle lave af nye opskrifter med rabarber.

…. Og pludselig kom jeg til at tænke på, at jeg vil prøve og putte nogen af dem i brød. Så derfor gik jeg ud i haven og hentede lidt rabarber og så gik jeg da lige i køkkenet og lavede engang rabarber kompot, som bare lige blev kogt sammen i 5 min.

Rabarber kompotten skal køle helt af, og derefter lavede jeg dejen, som jeg så satte på køl til næste morgen. Her til morgen satte  jeg ovnen på 220 grader (varmluftovn), og  formede bruddene med en ske. De blev så bagt i 12 min. og da bruddene var færdig bagt – duftede hele huset af nybagte boller 😀

Bruddene blev sprøde uden på og dejlig svampet inden i.

Det er  de lækreste morgenboller med sødme fra honning og dadler og en dejlig frisk smag fra rabarberne.

Servere dem med iskoldt smør og ost 😀

rabarberbrud-1

Rabarberkompot:

 • 200 g rabarber
 • 6 dadler
 • 1 spsk honning
 • 3 dl vand

Fremgangsmåde:

 1. Rens rabarberne og snit dem i fine skiver.
 2. Put dem i en gryde sammen med honning, vand og dadlerne (Husk og fjern stenene).
 3. Kog det nu op og lad det stå og simre i 5 min. mens du røre det godt sammen
 4. Lad det nu køle helt af.

Dejen:

10 stk. 

 • Rabarberkompotten
 • 15 g gær
 • 1 æg
 • 2 spsk chiafrø
 • 1 tsk salt
 • 3 dl havregryn
 • 5-6 dl hvedemel

Rør det hele godt sammen, og put nu husfilm over skålen og sæt det på køl til næste dag.

Næste morgen tænderne du ovnen på 220 grader. Form bruddene og bag dem i 12 min. ved 220 grader varmluftovn.

-Velbekomme-

rabarberbrud-2

rabarberbrud-3