Har i dag være i køkkenet og lave ‘twix’.
De er virkelig lækre. Det bedste er at de er glutenfri, laktosefri og fri for raffineret sukker.
Derudover vil de helt sikkert være et hit ved børnene. (Glæder mig til Anna-Olivia bliver lidt ældre, så jeg kan lave ‘sundt’ slik til hende) 😀
8-10 stk.
Bunden:
- 120 g affedet mandelmel eller alm. mandelmel eller lav din egen mandelmel, ved at blende mandlerne fint i en foodprocessor.
- 70 g zero melis eller sukrin melis eller alm. floremelis
- 30 g kokosolie
- 1 æg
- 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker
- lidt salt
Karamellen:
- 12 stk juicy dadler
- 20 g kokosolie
- 3 spsk rismælk eller vand
- 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
Overtræk:
- 150 g 72% chokolade, hvis i ikke er til mørk chokolade, så brug lys chokolade.
Fremgangsmåde:
- Rør alle ingredienserne til bunden sammen. Enten i hånden eller på en rørmaskine.
- Rul bunden ud til en firkant der er ca. 15*15 cm. og ca. 8 mm – 1 cm tyk.
- Læg bunden på en bradepande med bagepapir.
- Bag nu bunden i en forvarmet ovn, ved 180 grader (varmluft) i 10-12 min.
- Når du tager den ud, skal den lige stå og køle lidt. Imens kan du lave karamellen.
- Karamellen laver du ved at putte alle ingredienserne i en lille gryde.
- Varm nu ingredienserne op, og lad dem stå og koge i et par minutter, mens du rør i det.
- Tag din stavblender og blend nu dadlerne sammen, så det bliver en ‘karamelmasse’.
- Smøre nu karamelmassen ud på den let afkølede bund, og fordel det jævnt ud.
- Sæt nu det hele på køl i en times tid, så karamellen kan sætte sig.
- Derefter skære du 8-10 bar ud af denne portion.
Chokolade overtræk:
Den nemmeste måde at fordel chokoladen på, er ved at bruge 2 skåle og en lille bagerist. Smelt chokoladen over vandbad i den ene skål. Sæt så risten over en tom skål, læg 2-3 twix på risten, og hæld chokoladen over dem. Når skålen er tømt, sætte du risten over den tomme skål og tager nu skålen der stod under risten før, og hælder over dine twix. Sådan forsætter du bare, ind til alle dine twix er overtrukket med chokolade 😉
Find flere sunderealternativer til søde sager, på min app: Applink.dk/hsk
-Velbekomme-
(Indeholder reklame links).
Husk at i kan finde alle mine opskrifter samlet på min app – Her får i alle mine opskrifter samlet et sted, uden en masse reklamer. Min app indeholder lidt over 200 opskrifter. Den koster KUN 49 kr. og det er et engangsbeløb. Tryk på billedet nedenunder – og kom direkte ind til app’en!
Hej 🙂 Sikke mange fine opskrifter, du har. Jeg har to spørgsmål. Flormelis – betegnes det ikke som raffineret sukker?
Og, kan jeg kun købe zukrin fx på nettet, eller findes der fysiske butikker, der forhandler det?
Hilsen Kirsten
Tusind tak. Jo flormelis er raffineret sukker, men har skrevet at man godt kan bruge det, hvis man ikke er imod sukker. For jeg får tit spørgsmål om alm. sukker kan bruges. Så for at undgå de spørgsmål så har jeg skrevet ‘flormelis’ 😉
Sukrin kan og så købes i forskellige daglig varer butikker eller i helsekost butikker 😉
Hej Helene 🙂
De lyder bare gode. Lige et enkelt spørgsmål: når du skriver, man skal blande alle ingredienser fra karamelmassen sammen, er det INKLUSIV dadlerne? Eller skal man blende dadlerne for sig selv og derefter blande det hele sammen? 🙂
Vh. Louis e
Hvordan skal bunden være inden ovnen? 🙂 skal den være sådan lidt våd eller tør i det? 😃
Lys chokolade indeholder typisk masser af laktose. Så hvis du anvender lys chokolade, er det ikke laktosefrit.
[…] Prøv også min opskrift på Hjemmelavet twix – Find opskriften lige her! […]
Hej, bruger rigtig mange af dine opskrifter!
Vil lige spørge, kan man bruge kokossukker i stedet for sukrin?
Dine opskrifter er fantastiske!
God sommer.
Er jeg sikker på du sagtens kan😉