Pitabrød med lækkert fyld

pitabroed-1

Pitabrød går man aldrig fejl af. Den anden dag fik vi pitabrød fyldt med kylling/grønkål/persillerod/løg. Sellerislaw og avokado – og hold nu op det var lækkert. Kan kun anbefales 😉

4 personer

Pitabrød

  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl tang fuldkornsmel eller alm. fuldkornsmel.
  • 3-4 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Rør lunkent vand og gær sammen.
  2. Tilsæt sukker, havregryn, fuldkornsmel og salt – og rør det godt sammen.
  3. Tilsæt hvedemelet og rør det godt sammen
  4. Ælt dejen godt og tilsæt lidt mere mel, hvis det er nødvendigt.
  5. Del dejen i 4-6 lige store stykker, form dem til boller, og rul dem flade med en kagerulle.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag dem i 8-10 min ved 220 grader.

Kylling/grønkål/persillerod/løg fyld

  • 2 store kyllingbryst (300 g)
  • 1 stor persillerod
  • 6-8 blade grønkål
  • 1 stort løg
  • saften fra 1/2 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skær kyllingbrysterne i stykker.
  2. Hak alle grøntsagerne.
  3. Steg kylling og løg på panden i lidt olie.
  4. Når kødet og løgene er brunet af, tilsætter du de andre ingredienser.
  5. Lad det stå og simre i lidt til.
  6. Smag til med alt og peber.

Sellerislaw

  • 1/4 Knoldselleri
  • 3 Gulerødder
  • 200 g. cheasy cremefraiche 5% eller skyr
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk sukker
  • 1-2 spsk eddike
  • 2 tsk sennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde: 

  1. Skræl sellerien og gulerødderne, og riv dem på den grove side af rivejernet.
  2. Rør dressingen sammen.
  3. Vend selleri og gulerødderne sammen i dressingen.
  4. Smag til med salt og peber.

Derudover

  • 2 avokadoer. 1/2 avokado til hver.
  • 2 tomater skåret i skiver.

Så lækkert!! Håber at i er lige så vilde med det som jeg 😀

– Velbekomme –

pitabroed