Gluten- og sukkerfri Fastelavnsboller med kokosskum og marmelade.

faaastelavnsboller
Nu er det snart fastelavn- og derfor har jeg valgt at dele denne opskrift med jer.
Boller op og boller ned – boller i min mave :-D”
Denne opskrift er delt før på nettet, så derfor vælger jeg os at dele den med jer her på min blog 😀
Sundere alternativ til fløde fastelavnsbolle.
De er sukker- og glutenfri med kokosskum, jordbærmarmelade og kagecreme.

Hvis du vil vide hvor mange kalorier der er i en – så kan du finde ernæringsberegning på min app: Applink.dk/hsk

For at lave dem skal du bruge:

Til bundene (6 stk oopies).
  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk bodylab zero pure gold
  • 100 g cheasy vanilje skyr (Soya yoghurt hvis den skal være laktosefri).
  • 3 tsk fiberHusk
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

  1. Del æggene, æggehvider i en skål og æggeblommer i en anden.
  2. Pisk æggehviderne stive og rør zero pure gold i.
  3. Pisk blommerne sammen med bagepulveret og skyren.
  4. Vend blommemassen sammen med æggehvide massen.
  5. Vend fiberHusk i blandingen.
  6. Læg bagepapir på en bageplade, og del æggemassen ud på bagepladen.
  7. Bag bundene i 8-10 min ved 180 grader (varmluftovn).

Kagecremen:

  • 1 dl mælk (mandel- eller soyamælk – hvis de skal være laktosefri).
  • 1 æggeblomme
  • Korn fra en 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk marizena
  • 1 spsk bodylab zero melis eller sukrin melis

Fremgangsmåde:

  1. Rør alle tingene sammen, varm det stille og roligt op.
  2. Når det tykner, skal du fjerne det fra kogepladen, så det ikke skiller.
  3. Hæld det op i et glas og stil det på køl.

Jordbærmarmelade:

  • 100 g jordbær
  • 2 spsk bodylab zero
  • Hylsteret fra den 1/2 vaniljestang.

Fremgangsmåde:

  1. Kog det godt sammen, til jordbærrene er kogt ud. Sæt det på køl, når det er færdigt.

Kokosskum:

  • 1 fuldfed dåse kokosmælk

Fremgangsmåde:

  1. Sæt kokosdåsen på køl i en times tid.
  2. Åbne dåsen, og tag det fede fra dåsen, væden skal ikke med.
  3. Pisk det fede kokosmælk, til det bliver lidt ligesom flødeskum.
  4. Sæt det på frost, indtil du skal samle fastelavnsbollerne.

Samlingen:

  1. Lad alle tingene køle godt af.
  2. Fordel fyldet på 3 bunde.
  3. Læg låg på, og lav lidt hvid eller brun glasur af zero melis eller sukrin melis.
  4. Fordel glasuren på de 3 fastelavnsboller, og pynt med krymmel eller frysetørret hindbær.

Sådan en fastelavnsbolle ligger godt i maven.

Rigtig god ‘sundere’ fastelavn til jer.

Velbekomme.

fastelavnsboller

Bollerne kan og så laves med flødeskum og easis sukkerfri marmelade – hvis det skal være nemt 😀