Shepards pie – med hakket kylling og sweet potatos/gulerodsmos

shepads

‘Shepards pie’ eller ‘Oksekød i fad med kartoffelmos’ er en virkelig lækker ret. Jeg har her prøvet at lave et lidt sundere alternativ til denne ret.

Kyllingfad med sweet potatos/gulerodsmos – det var virkelig lækkert, smagte næsten ligesom lasagne;-)

Til 4 personer:

Kødsovsen:

  • 400 g. hakket kylling
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørt tang pesto krydderi (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 1 glas Hot salsa (230 g.)
  • 75 g. hakket spinat

Mosen:

  • 3 stk. sweet potatos (500 g)
  • 3 stk. gulerødder (300 g)
  • Vand til at koge i.
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 tsk tang salt (alm. salt kan os bruges).
  • 1 tsk peber.

Toppen:

  • 50-75 g. revet ost.

Fremgangsmåde:

Kødsovsen:

  1. Skræl hvidløg og løg og hak det fint.
  2. Skyl spinatten godt og hak den
  3. Brun løg og hvidløg af, tilsæt kødet og brun det af.
  4. Tilsæt den hakket spinat og rør det godt sammen.
  5. Hæld salsa’en på og put krydderierne i.
  6. Lad kødsovsen stå og simre mens du laver mosen.

Mosen:

  1. Skræl grøntsagerne til mosen.
  2. Skære dem ud i små stykker og kog dem møre. Ca. 10-15 min
  3. Hæld vandet fra (gem 1-2 dl af koge vandet).
  4. Tag din stavblender og blend grøntsagerne sammen med vædden. (Vand og mandelmælk, tilsæt lidt af gangen, og stop når mosen har den rette tykkelse).
  5. Vend nu krydderierne i.

Nu kan du putte kødsovsen over i et fad:

koedsovs

Fordel kødsovsen rundt i fadet, og put nu mosen oven på:

med-mos

Og drys osten over. Stil den nu i ovnen i 20 min ved 200 grader.

velbekomme

Den er nu klar til servering 😀

shepards-pie

Velbekomme 😀