Øllebrød med flødeskum

oellebroed-med-floedeskum

‘Øllebrød med flødeskum’. Enten elsker man det, eller så hade man det.

Jeg er en af dem der ELSKER det. Og det bedste er at min datter Anna-Olivia som er 5 måneder gammel – hun er os vild med det. Så laver det ret tit, lige for tiden:-D

Dette er godt nok en ‘babyvenlig’ øllebrød, så den er uden sukker og øl. Så den er ikke så sød igen, men det gøre ikke mig noget, da jeg synes flødeskummen hjælper med at søde det.

For at lave den, skal du kun bruge 3 ingredienser.

Til 2 personer:

  • 3 skiver mørkt rugbrød
  • 10-15 stk. svesker (sødere øllebrøden, og ellers kan man IKKE smage dem).
  • 4 dl vand

Topping:

  • 1 dl fløde
  • 1 Banan
  • Kakaonibs

Fremgangsmåde:

  1. Sæt rugbrød og svesker i blød natten over.
  2. Næsten morgen koger du øllebrøden op.
  3. Lad det stå og småsimre et par minutter.
  4. Tag din stavblender og blend øllebrøden til en ensartet grød.
  5. Hæld nu øllebrøden op i et par pæne skåle og anret det som du vil have det.

Hvis du vil have det sødere, så tilsæt lidt brun farin, zero pure gold eller sukrin gold.

Velbekomme.

Håber at i andre er ligeså begejstret, som jeg. Og håber denne opskrift falder i god jord ved andre Øllebrøds elskere;-)