Glutenfri gulerodsboller

glutenfri-gulerodsboller

Lækre lune glutenfri Gulerodsboller – er vist altid et hit 🙂

De hæver ikke så meget som alm. boller da de ikke indeholder gluten. Gluten hjælper brød med at blive lækre og luftig. Men udover det, så er det her nok de lækreste glutenfrie boller jeg har lavet til dagens dato <3

Til 9 stk.

  • 2 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 100 g skyr
  • 1 æg
  • 1 spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 30 g. Husk (bruger husk fra urtekram)
  • 3 spsk rapsolie
  • 2 revet gulerødder (ca. 100 g).
  • 40 g solsikkekerner
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 150 g. fuldkornsrismel eller boghvedemel

Fremgangsmåde: 

  1. Skræl og riv gulerødderne
  2. Bland vand, honning, gær  og salt sammen.
  3.  Tilsæt de andre ingredienser og rør dejen godt sammen.
  4. Lad den stå og trække i 30 min.
  5. Form bollerne og lad dem så stå og trække 20 min. yderligere.
  6. Bag bollerne ved 180 grader (alm. ovn) i 20 min.
  7. Bollerne vil stadig være lidt klæg inden i, når de kommer ud af ovnen, da de stadig er varme.
  8. Lad dem køle lidt af, og de er nu klar til morgenmaden eller madpakken.

Servere dem med lidt smør og en god skive ost 🙂

Velbekomme. 

Find energifordelingen på app’en: Applink.dk/hsk 😉