Sikke en lækker aftensmad vi fik i dag – lavede den i formiddags og kunne så tag til Bikefit burn her i eftermiddags. Da jeg kom hjem, skulle den bare lige anrettes. Så lækker og min mand var helt vild med den.
Til 4 personer
Bunden:
- 6 æg
- 75 g. frisk spinat
- 1 dl havregryn
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk peber
- 4 små revet gulerødder
Fyldet:
- 150 g. røget laks
- 100 g. Buko hvidløgs smøreost (hvis du gerne vil have den mere fedtfattig – så rør 100 g hytteost sammen med et halv hakket rødløg og 1 fed hvidløg).
Pynt:
- Tomater
- Avokado
- Rejer
- Evt. 1 skive rugbrød
Fremgangsmåde:
- Put æg, havregryn, spinat og krydderier i en blender.
- Blend det godt sammen.
- Skræl gulerødderne og riv dem, og vend dem så i spinat/æggemassen.
- Hæld nu massen ud på en braddepande med bagepapir, og fordel massen så du får en fin firkant.
- Bag den i 8-10 min ved 200 grader (varmluftovn).
- Tag nu bunden ud af ovnen og lad den køle helt af.
- Når bunden er kold, kan du smøre osten på og fordel laksen.
- Rul nu rouladen sammen, og lad den gerne stå på køl et par timer inden servering – så den kan stå og sætte sig.
- Skær nogen passende skiver og servere dem med rejer, avokado og tomater- SÅ LÆKKERT.
Velbekomme.
Kan man udskifte havregrynene med husk eller noget andet? Min kæreste er nemlig overfølsom overfor havre…
Prøv og skift det ud med fuldkornsrismel 🙂
Kan man bruge alm ovn istedet for varmluftovn?
Kan man bruge alm ovn istedet for varmluftovn? 😊
Ja selvfølgelig kan du det:-)
Hejsa. Har forsøgt mig med denne, men bunden bliver noget flad og bombastisk i det. Kan det godt passe du bare blænder tingene sammen eller skal hvider piskes stive og blandes i som jeg kan se gøres i nogle udgaver? Mvh Majken
jeg blended bare det hele sammen, som jeg har skrevet 😉
Og min bund blev skam helt fin.
Fyldte du dejen ud i hele bradepanden? Eller bruger du en mindre bradepande?
Nej den skal ikke fylde hele bagepladen, laver en fin firkant i bagepladen 😉